Șeful PNL Timiș, Alin Nica, suspect de conflict de interese. Faptele, posibil de corupție, sunt săvârșite în actualul mandat de la Consiliul Județean Timiș

Buletin de Timișoara a intrat în posesia unor documente care sunt analizate de echipa de investigație a publicație noastre împreună cu specialiști în administrație, din care reiese că actualul șef al CJ Timiș și PNL Timiș ar fi săvârșit o serie de fapte ilegale în mandatul de un an de când se află în fruntea Consiliul Județean Timiș.

Din analiza preliminară se poate concluziona că Alin Nica este suspect de conflict de interese, care dacă va fi stabilit, conform legii se va lăsa cu deschiderea unui dosar penal, posibil de corupție, pe numele șefului PNL Timiș.

Potrivit legii 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei – prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.

Buletin de Timișoara va prezenta luni, 15 noiembrie, un amplu reportaj despre întreaga situație și documente în exclusivitate.

Alin Nica nu ar fi primul liberal din Timiș care ar avea mai recent probleme cu legea penală.

Deputatul Cosmin Șandru, soțul consilierei personale a lui Alin Nica – Oana Dinulescu Șandru – este urmărit penal de DNA, în dosarul AUR.

În același dosar fostul director al STPT, Nicolae Bitea, încă membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, este și el urmărit penal pentru că ar fi oferit funcții publice în schimbul nevotării moțiunii de cenzură împotriva guvenului Florin Cîțu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole