Dominic Fritz le-am mulțumit celor 50 de medici de familie care au acceptat printre primii vaccinarea anti-Covid în cabinete lor

Primarul Timișoarei s-a întâlnit astăzi medicilor de familie care au intrat printre primii  în programul pilot ”Stop pandemia!” și au acceptat să vaccineze pacienți.

“În luna martie a anului trecut, 50 de medici de familie au făcut un pas în față și au intrat în programul pilot ”Stop pandemia!”, prin care am început vaccinarea anti-Covid în cabinete. Succesul acestui program, aici, în Timișoara, a făcut ca astăzi el să fie extins în aproape 5.000 de cabinete din țară. Astăzi, le-am mulțumit celor 50 de medici de familie care au demonstrat anul trecut că rolul lor în această pandemie este mult mai mare decât cel medical. Am găsit atunci o formă de colaborare prin care am dovedit că medicii de familie au un rol important în această campanie de vaccinare.  Ceea ce m-a frapat a fost cât de simplu și de eficient a fost: proiectul „Stop pandemia!” ne-a arătat că lucrurile simple pot fi foarte eficace. Și ne-a mai arătat ceva: că uneori trebuie să împingem lucrurile dincolo de limitele imaginate. Să nu așteptăm să vină schimbarea ”de sus”, ci să le schimbăm noi, aici, în comunitatea noastră și pentru comunitatea noastră“, a spus Dominic Fritz.

Aplicația a creat o legătură între medicii de familie și specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș”

“Această pandemie este una a neîncrederii și tocmai de aceea rolul medicilor de familie este unul crucial, aceștia având o relație cu pacienții care depășește limitele actului medical. Pe unii îi cunosc de când erau copii, altora le cunosc copiii, sunt acolo pentru ei la bine, dar mai ales la greu. Am fi putut, atât noi cât și cei din Societății Timiș de Medicina Familiei să ne ascundem în spatele limitelor legislative, să găsim motive pentru care nu putem colabora și tocmai de aceea mă bucur că am reușit să transformăm administrația locală, să îi dăm un rol de coagulare, de conștientizare că sănătatea noastră, a tuturor, putem să o asigurăm doar dacă colaborăm. Planurile noastre nu se opresc cu această campanie sau cu aplicația Pandemic Controller. Intenționăm să creăm o nouă instituție, o Administrație pentru Sănătate și Educație, care să se ocupe atât de rețeaua de medicină școlară, cât și de creșe, precum și de infrastructura sanitară și educațională din Timișoara. Aplicația a creat o legătură între medicii de familie și specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș”, pentru ca persoanele infectate cu forme ușoare de Covid-19 să poată fi tratate la domiciliu, iar acum este dată ca exemplu de bune practici în toată lumea de către Organizația Mondială a Sănătății. Vreau să le mulțumesc încă o dată medicilor de familie din Timișoara pentru rolul crucial pe care îl joacă în comunitate și îi încurajez să lucreze în continuare cu pasiune și respect pentru pacienți“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole