Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza: Primul Târg de Crăciun s-a făcut la inițiativa mea. Am avut invitat din Statele Unite chiar și un Cor de….Gospel (sic!)

Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, povestește pe pagina sa de Facebook, experiența trăită cu ocazia organizării  primului Târg de Crăciun din oraș.

Reacția vine ca urma a valul de nemulțumiri legate de Târgul de Crăciun de anul acesta

“Primul Targ de Craciun s-a facut la initiativa mea. A fost deosebit de greu, fiindca nimeni nu avea experienta, singurele modele erau cele din Viena, Budapesta, etc. Doar ca nu aveam la dispozitie comerciantii si experienta lor de decenii de acolo… drept care am inceput sa cautam sa selectam firmele, le ceream poze cu ce produse urmau sa vanda, incercand sa eliminam gablonturile si tot ce nu avea legatura  cu..iarna. Fiecare firma depunea un dosar cu ce urma sa faca si cum urma sa se prezinte si  echipa cu care lucram facea selectia. Am ajuns sa cautam, noi, producatori de turta dulce, etc. Mai apoi au venit si comercianti din Ungaria la targurile noastre“, povestește Adrian Orza.

Corul de Gospel, aluzie la actualul primar.

“Exista o harta electronica pe internet a dispunerii casutelor si produselor aferente, pe site-ul primariei, pt a orienta mai usor cumparatorii.. Spectacolele muzicale erau si ele bine alese, de la traditiile noastre, colinde, obiceiuri de Craciun si pana la invitati ca Hrusca, etc. Si am avut invitat dn Statele Unite chiar si un Cor de….Gospel ( sic!) format din cantareti afroamericani. Ne-am straduit an de an sa impunem comerciantilor, o prezenta si o prezentare cat mai aproape de pretentiile…occidentale ale timisorenilor cosmopoliti. Stiu ca nu a fost asa cum e la Viena, dar nici nu avea cum sa fie. Pentru ca primaria nu putea inventa…comercianti vienezi. Dar ideea e ca ne-am straduit sa obtinem maxim din ce aveam“, a mai dezvăluit fostul viceprimar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole