Garajele de pe străzile Titan și Zimbrului ar putea fi demolate. Roxana Iliescu, consilier local: proprietarii să vândă aceste garaje pentru a fi amenajate parcări

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, dă o veste bună locuitorilor din zona Bader.

Acesta a spus că a reușit deblocarea unei situații care trena de doi ani în privința garajelor de pe străzile Titan și Zimbrului.

“Am participat la o nouă ședință de lucru la primărie, unde am reușit să-i pun la aceeași masă pe Arhitectul Șef, reprezentanții Serviciului Juridic, Direcția Patrimoniu, reprezentanții dezvoltatorului Vivalia și președinții Asociațiilor de proprietari din Str. Zimbrului nr. 9 și Enric Baader nr. 11A, pentru a discuta demolarea garajelor de pe străzile Titan și Zimbrului. Sunt în măsură să vă anunț că, într-o lună, de când am preluat inițiativa, dezvoltatorul a făcut ce a “uitat” să facă de mai bine de doi ani de zile, respectiv: a identificat proprietarii garajelor; a realizat un Raport de evaluare a acestor garaje; s-a implicat activ în negocierile cu proprietarii de garaje în vederea cumpărării acestora pentru a le demola și a lărgi profilul stradal și pentru a amenaja parcări înierbate, trasee pietonale și ciclabile astfel cum prevede PUZ-ul; a cumpărat 4 garaje (puține, e drept, dar totul are un început)“, a declarat Roxana Iliescu.

Proprietarii sfătuiți să vândă garajele

“Îmi doresc ca toți proprietarii de garaje situate pe străzile Titan si Zimbrului să vândă aceste garaje dezvoltatorului. Cred că negocierea directă cu dezvoltatorul este cea mai avantajoasă variantă pentru ei. În mod sigur, dacă se va ajunge în instanță (și acolo vom ajunge în curând dacă nu se concretizează negocierile) ar obține mult mai puțini bani, mai ales în contextul în care toate aceste garaje se află într-o stare avansată de degradare (s-a realizat în această lună inclusiv un Raport de expertiză tehnică care confirmă ce se vede cu ochiul liber și anume starea de degradare avansată, prezentând risc în exploatare în siguranță). Următoarea întâlnire va avea loc în prima săptămâna din luna iulie“, a mai precizat consilierul local Pro România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole