Dominic Fritz: în Timișoara s-a deschis un prim centru de suport al refugiaților ucraineni, care este gestionat de asistenți sociali

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a declarat astăzi că suntem în fața unei crize umanitare și că cererile de ajutor din partea orașului înfrățit Cernăuți nu contenesc, deoarece peste 15 mii de refugiați se află în orașul ucrainean.

De aceea, pe lângă donații și ajutoare, în Timișoara s-a deschis și un prim centru de suport al refugiaților ucraineni și care este gestionat de asistenți sociali.

“După  o săptămână de când am primit solicitarea pentru ajutor a primarului din Cernăuți, Roman Kliciuk, sute de timișoreni s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor în campania ”Timișoara pentru Ucraina”. Energia și dorința lor de a face bine este copleșitoare. De atunci, alte liste cu echipamente medicale și de protecție civilă au ajuns la Timișoara de la orașul înfrățit, Cernăuți. Suntem în fața unei crize umanitare: 15.000 de refugiați fugiți din calea războiului din alte orașe ucrainene sunt acum în Cernăuți, având nevoie de saltele, corturi, sisteme de încălzire, echipamente medicale, generatoare de curent, produse de igienă și multe altele. Până acum, în campania ”Timișoara pentru Ucraina”, circa 30 de organizații și instituții, împreună cu Primăria Timișoara și-au coagulat eforturile pentru a răspunde nevoilor venite de la Cernăuți și pentru a pregăti orașul nostru pentru primirea civililor care fug de război“, a spus Dominic Fritz.

Centrul de suport al refugiaților ucraineni

“S-au donat deja peste 180.000 lei, la care se adaugă alte donații în produse și echipamente de la diverse firme, au fost achiziționate primele produse și primul transport cu generatoare a ajuns deja la Cernăuți. Fiecare leu donat contează pentru rezolvarea unei situații de criză. Astăzi, la Direcția de Asistență Socială s-a deschis primul centru de suport al refugiaților ucraineni care ajung în Timișoara și care este gestionat de asistenți sociali și profesioniști cu multă experiență în ajutorarea refugiaților, din partea ONG-urilor de profil. Centrul funcționează non-stop. Întreaga campanie ”Timișoara pentru Ucraina” este susținută de voluntari: de la cei care fac donații, la cei care coordonează întreg procesul de căutare-achiziție-centralizare-transport de echipamente și bunuri de care e nevoie la Cernăuți, la echipele de asistenți sociali, traducători, reprezentanți ai organizațiilor care preiau refugiații ajunși la Timișoara, la oameni care caută  cazare și masă pentru aceștia și la cei care le oferă, la cei care fac servicii de transport sau descărcare a bunurilor cumpărate, până la echipa de comunicare și suport IT fără de care aceste legături ar fi mult, mult mai greu de făcut – toți fac muncă voluntară. Un mare mulțumesc fiecăruia în parte!“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole