Buletin de Timișoara a avut dreptate în privința posibilelor concursuri trucate de la Primăria Giarmata – au trecut faza dosarelor soția preotului și fiul șoferului. Solicităm intervenția DNA

Buletin de Timișoara vă prezenta pe 22 decembrie o anchetă privind organizarea de către Primăria Giarmata a cinci concursuri de angajare despre care redacția noastră a primit informații că ar putea fi trucate.

Sursele Buletin de Timișoara spun că de la preluarea mandatului de actualul primar, Claudiu Mihălceanu, fost viceprimar, aparatul primăriei a fost mărit de la aproximativ 40 de angajați la peste 70 de persoane câte ar fi angajate în prezent, însă acestea par insuficiente, așa că sunt în derulare noi concursuri de angajare.

În articolul respectiv, pe care îl puteți citi AICI, am arătat că sursele noastre acuză faptul că pentru aceste concursuri au fost impuse condiții de participare restrictive și discriminatorii.

Mai mult, informațiile publicate de Buletin de Timișoara s-au dovedit corecte și în privința unor persoane despre care sursele noastre susțineau că deja se cunoaște faptul că vor fi angajate, este vorba despre soția preotului și fiul șoferului din primărie.

Confirmarea  oficială a anchetei redacției noastre, a venit zilele trecute când Primăria Giarmata a publicat rezultate etapei de evaluare a dosarelor depuse de candidați. Și…surpriză. Printre cei care au fost admiși sunt și soția preotului și fiul șoferului, alături de alte persoane care deja lucrează în cadrul administrației din comună.

Astfel, conform rezultatelor pe care le puteți vedea în tabelele de la finalul articolului pentru postul de inspector, clasa I, grad profesional debutant, în cadrul Compartimentului de Achiziții Publice și Fonduri Structurale au fost declarați admiși trei candidați. Printre ei se regăsește un anume V.B. (n.r. Bogdan Vaipan), care conform surselor Buletin de Timișoara este fiul unui șofer din primărie, dar care de peste șase luni lucrează în administrația din comună, deși este angajat al Asociației Comunelor, în baza unui parteneriat existent între cele două entități, mecanism pe care l-am descris în articolul precedent.

De asemenea, pentru postul de inspector, clasa I, grad profesional debutant, în cadrul Compartimentului de Asistență Socială, au trecut faza dosarelor doi candidați printre care și o anume Ana Maria Venter, care susțin sursele Buletin de Timișoara este soția preotului din comună și care lucrează în primărie, în cadrul aceluiași compartiment, din martie 2021.

Lucrurile dubioase nu se opresc însă aici, deoarece pentru postul de referent, clasa III, grad profesional superior, în cadrul Compartimentului Relații cu Publicul a fost admisă doar Elena Toma – care susțin sursele Buletin de Timișoara lucrează în cadrul primăriei tot prin Asociația Comunelor din luna februarie 2021.

Totodată, pentru postul de inspector, clasa I, grad profesional debutant, în cadrul Compartimentului Administrativ și Situații de Urgență au fost admiși pentru proba scrisă doi candidați. Printre cei doi se regăsește și un anume C.V. (n.r. Valentin Codrea) care susțin sursele Buletin de Timișoara este angajat de peste 10 ani în cadrul primăriei, ca și personal contractual, și acum se dorește trecerea sa pe o funcție publică.

Toți candidații declarați admiși după proba dosarelor vor susține pe data de 10 ianuarie, de la ora 10:00, proba scrisă a concursului.

În fața rezultatelor oficiale după selecția dosarelor coroborate cu dezvăluirile făcute în data de 22 decembrie 2021, Buletin de Timișoara solicită public Direcției Naționale Anticorupție să intervină prin autosesizare în acest caz și să demareze verificările care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole