Dominic Fritz anunță reforma cabinetelor de medicină școlară: nu vor mai exista copii uitați sau informații pierdute

Primarul Timișoarei, sprijin pe două cârje după ce a călcat strâmb și a făcut entorsă, a vizitat un cabinet de medicină școlară.

Cu această ocazie Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a declanșat o reformă în acest domeniu prin care să fie oferite  servicii medicale mai bune.

Medicina școlară din Timișoara ajunge în era digitală, cu un proiect inovator fără precedent în România. Peste 40.000 de copii din Timișoara, de la grădiniță la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune.  Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timișoarei.  În următoarele săptămâni, cabinetele de medicină școlară din Timișoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie și toți cei care se ocupă de starea de sănătate a copiilor vor lucra în același sistem. Fiecare copil va avea un dosar medical complet, accesibil cadrelor medicale care îl tratează, indiferent dacă e la școală sau acasă. Nu vor mai exista copii uitați sau informații pierdute. Tot cu acest sistem, eliminăm și situațiile în care copiii care chiulesc de la școală aduc adeverințe false printate de pe internet. Acum, softul arată adeverințele medicale emise de medicii de familie pentru elevi și școala îi poate alerta pe părinți când ceva nu e în regulă. La vizita mea în grădinița PP37 în Aradului, unde în vară echipele primăriei au refăcut cabinetul medical, mi-a povestit doamna doctor despre speranța ei că noul sistem digital îi va aduce mai mult timp pentru copii și mai puțin timp pierdut cu hârtii. Investim în sănătatea copiilor din Timișoara și aducem medicina școlară în secolul 21“, a declarat Dominic Fritz.

Valoarea contractului este de aproape 90 de mii de lei

Cele 34 de PC-uri instalate de Primăria Timișoara, în această primăvară în cabinetele de medicină școlară urmează să fie interconectate la o platformă software care permite accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât și de către cei din cabinetele din școli sau grădinițe. În plus, în noul soft se văd automat adeverințele medicale emise de medicii de familie pentru elevi, pentru cazurile în care absentează de la școală din motive de sănătate. Astfel, școala poate verifica dacă copiii prezintă adeverințe medicale reale sau false printate de pe internet. Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicină școlară, care deservesc 98 de grădinițe, școli și licee din Timișoara. Valoarea contractului încheiat de Primăria Municipiului Timișoara este de 88.320 de lei fără TVA, iar firma care se va ocupa de instalarea acestor programe pe calculatoarele medicilor de familie și instruirea lor este SC SYONIC SRL. Durata contractului este de 12 luni“, se arată într-un comunicat al Primăriei Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole