Clubul Rotary Timișoara trimite medicii care operează copii pe inimă la stagii de pregătire în Germania, Italia sau Austria în urma unui protocol cu Institutul de Boli Cardiovasculare

Clubul Rotary Timişoara demarează o campanie de strângere de fonduri pentru pregătirea, în străinătate, a personalului medical de specialitate al Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC) Timişoara.

Scopul este ca începând de anul viitor numărul operațiilor pe cord la copiii cu malformații cardiace că crească semnificativ, toate acestea fiind cuprinse într-un protocol de colaborare semnat, recent, cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Primul eveniment caritabil va fi premiera absolută a operetei „Grüsst mein Banat” („Saluta Banatul meu”) organizată în data de 28 octombrie, de către Clubul Rotary la Timişoara.

„Parteneriatul de colaborare dintre Clubul Rotary Timişoara şi Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara prevede susţinerea pe termen lung, din partea CR Timişoara a activităţilor Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică din cadrul IBC Timişoara, astfel încât activitatea chirurgicală şi intervenţională să evolueze în sensul efectuării de operaţii cardiace la copii cu malformaţii cardiace atât urgente cât şi operaţii cu un grad de dificultate mai mare„, au declarat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, prof. Constantin Luca şi preşedintele Clubului Rotary Timişoara, Daniel Marcu.

Clubul Rotay Timişoara va susţine în primul rând formarea profesională a medicilor specialişti şi a personalului mediu în ţări din EU precum: Germania, Italia, Ungaria, Austria, dar şi alte ţări unde se pot realiza parteneriate.

Clubul Rotary doreşte ca în Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică să se realizeze cât mai multe operaţii pe cord la copiii cu malformaţii, urmând ca numărul intervenţiilor chirurgicale să crească începând din anii 2027 şi 2028“, a mai precizat preşedintele Clubului Rotary Timişoara, Daniel Marcu.

Anual, în România, se operează un număr de doar 450 de copii cu patologii privind malformațiile cardiace congenitale, din cei 1000 de copii care ar avea nevoie de astfel de intervenții chirurgicale.

Timișoara nu deține încă un centru permanent pentru această specialitate, privitor la astfel de intervenții, ci ele se efectuează sporadic, doar atunci când se organizează echipe mixte de specialiști, din Germania, Italia, Israel etc.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole