CJ Timiș ține în paragină Castelul Huniade din centrul Timișoarei, dar cheltuie 2 milioane de lei pentru reparații la Bastionul Theresia

Bastionul Maria Theresia din Timişoara are nevoie de noi reparaţii, așa a hotărât conducerea CJ Timiș, care recent a dat un contract de 300.000 de lei către firma tatălui consilierei personale a șefului Alin Nica.

Administraţia judeţeană a scos la licitaţie lucrările de reparaţii la Bastion, care presupun lucrări la pavajul de piatră naturală, reparaţii la platformele pietonale din lemn şi la tencuieli, curăţarea şi repararea zidurilor, dar şi intervenţii la elementele exterioare, finisajele interioare, instalaţiile sanitare interioare şi la instalaţiile electrice, precum şi amenajarea spaţiilor verzi, potrivit Caietului de sarcini.

De asemenea, nu se vor folosi tehnologii de curăţare care să afecteze finisajul sau care să modifice aspectul, culoarea, textura originală a pavajului din piatră.

Pentru reparaţia tencuielilor din zonele afectate se va folosi un sistem de tencuială de asanare pe bază de var hidraulic, special conceput în conservarea monumentelor istorice.

Ofertele pentru executarea lucrărilor sunt aşteptate până în 7 martie, suma disponibilă oferită de Consiliul Judeţean Timiş fiind de 1.870.000 de lei cu TVA, adică aproape 379.000 de euro.

În schimb, administrația liberală a județului nu oferă nicio soluție pentru cel mai important obiectiv turistic al Timișoarei, Castelul Huniade, care a ajuns o paragină.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole