Dezvoltatori imobiliari din Timișoara s-au opus noilor reguli privind mansardarea – spune consilierul local USR+, Răzvan Negrișanu. Nu vor să construiască lift și loc de parcare

Consilierul local USR+, Răzvan Negrișanu, face unele precizări cu privire la noile reguli privind mansardarea în Timișoara.

“Eu sunt cel care a elaborat noul regulament al orașului privind mansardarea, discutat astăzi în spațiul public și adoptat în Consiliul Local, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România și Arhitectul șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan. A durat mai bine de 6 luni de zile ca acest proiect să ajungă pe ordinea de zi a Consiliului Local. Deloc întâmplător, dată fiind rezistența unor dezvoltatori imobiliari care l-au considerat prea restrictiv. A fost refăcut, ulterior pierdut fără urmă prin aparatul Primăriei, refăcut din nou, amânat și în final adoptat de către Consiliul Local“, spune consilierul local USR+.

Motivele care au stat la baza noilor reglementări

“Două motive m-au determinat să propun PMT acest regulament: revizuirea vechiului regulament era obligatorie deoarece în forma de azi textul acestuia era practic ilegal și faptul că nu există nicio mansardă realizată în 14 ani de zile care sa poată fi dată ca exemplu pozitiv. Prevederile cele mai disputate sunt obligativitatea construirii unui ascensor și a unui loc de parcare pe apartament, deși ambele reguli sunt impuse de lege și de normele locale. Dacă facem o comparație între piața dezvoltatorilor de construcții noi cu piața dezvoltatorilor de mansarde, ultimii sunt favorizați: construcțiile noi sunt obligate să prevadă ascensoare și să amenajeze locuri de parcare, iar cei care fac apartamente în mansarde trec pe sub radar și sunt scutiți de aceste constrângeri. Restul prevederilor din noul regulament se referă la calitatea arhitecturală a mansardelor care să nu afecteze ansamblul, ci să se completeze cu acesta“, explică Răzvan Negrișanu.

Dezvoltatori imobiliari vor face mai puțini bani

“Da, unii dezvoltatori vor face mai puțini bani după aprobarea noului regulament, dar într-un final se vor conforma acestor cerințe. Salut faptul că astăzi consilierii locali au decis pentru binele orașului și nu pentru interesele financiare ale unui grup mic de persoane, menționează consilierul local USR+“, Răzvan Negrișanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole