Dominic Fritz: am primit și ultimul aviz pentru regenerarea zonei Mocioni/Sinaia – o zonă superbă a orașului cu un patrimoniu arhitectural extrem de valoros

Consiliul Local Timișoara a aprobat, luna trecută proiectul privind declararea de utilitate publică și de interes local a proiectului de investiție publică „Regenerare urbană – zona Piața Mocioni”.

Decizia a fost necesară, potrivit referatului de aprobare care a însoțit Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local, pentru ca Primăria Timișoara să poată depune proiectul pentru a accesa fonduri europene de la ADR Vest., așa cum puteți citi AICI.

Potrivit primarului Dominic Fritz, proiectul are toate avizele necesare.

Încă un hop trecut. Am primit și ultimul aviz – cel de mediu – pentru proiectul de regenerare a zonei Mocioni/Sinaia. La fel ca în Traian, și aici lucrăm să punem în valoare această zonă superbă a Timișoarei vechi, cu un patrimoniu arhitectural extrem de valoros și o istorie pe măsură. Mai mult spațiu verde, noi copaci, zone pentru evenimente în care comunitatea și vizitatorii se pot întâlni și relaxa. Dar și o mai bună mobilitate: trotuare spațioase, piste sigure pentru bicicliști și benzi dedicate transportului public – sunt câteva din schimbările pe care le aducem zonei.  Urmează acum să intrăm în Consiliul Local pentru aprobarea întregii documentații. Corelăm această investiție cu lucrările la Inelul 4 Vest: legătura de la Solventul (pasaj și pod) care va prelua o parte semnificativă din traficul care pleacă acum din Șagului și trebuie să treacă prin centru ca să ajungă în nordul Timișoarei. Cartier cu cartier modernizăm Timișoara“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole