Timișoara: a fost lansată licitația pentru demolarea stadionului Dan Păltinişanu – termenul pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie – lucrările costă 23 de milioane de lei

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a anunţat, joi, că instituţia a lansat în sistemul de achiziţii publice procedura de licitaţie în vederea desemnării firmei care se va ocupa de demolarea Stadionului „Dan Păltinişanu”, în locul căruia se va construi o nouă arenă sportivă.

Demersul este posibil în urma definitivării documentaţiilor aferente, prin obţinerea Hotărârii de Guvern de demolare şi a Autorizaţiei de desfiinţare emisă de Municipalitatea Timişoara.

Ridicarea noului stadion este unul dintre obiectivele majore ale judeţului şi vreau să subliniez că deşi se discută de mai multă vreme, paşi concreţi administrativi s-au făcut doar începând cu 2021. Am reuşit să depăşim toate frânele puse proiectului, iar acum putem lansa licitaţia de demolare. Dacă, în final, este câştigător cetăţeanul, atunci vom reuşi„, a declarat Alin Nica, citat într-un comunicat de presă.

Proiectul de desfiinţare construcţii existente – stadion „Dan Păltinişanu” include demolarea clădirilor care au fost folosite drept birouri, vestiare, tribune şi case de bilete.

Vor fi dezafectate instalaţia de nocturnă, copertina şi tunelul de acces spre teren, împrejmuirea exterioară şi se va igienizarea întregul perimetru în aşteptarea ridicării viitorului stadion.

Conform devizului general înaintat de proiectant, valoarea estimată pentru execuţia lucrărilor de demolare este de 23 de milioane de lei cu TVA inclus, având ca sursă bugetul propriu. Termenul de depunere a ofertelor este 30 septembrie 2024, ora 15,00.

Pentru anul 2024, în bugetul judeţean a fost aprobată suma de un milion de lei urmând ca de anul viitor, pe măsură ce se va intra în etapa propriu-zisă de execuţie, să se identifice şi să se aloce sursele de finanţare pentru restul sumei necesare.

Potrivit sursei citate, noul stadion „Dan Păltinişanu” va fi cea mai modernă arenă din România, va avea 30.000 de locuri şi este prevăzut fără pistă de atletism.

Investiţia se ridică la aproximativ 180 de milioane de lei, bani din fonduri guvernamentale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole