Primăria Timișoara face un nou apel la Guvern pentru plata căldurii

Primăria Timișoara a făcut astăzi un nou apel la Guvern pentru a primit ajutor pentru Colterm, în condițiile în care tot mai multe școli trec în online din cauza frigului din clase.

“Primăria Municipiului Timișoara a virat de la începutul anului, către COLTERM suma de 27,5 milioane de lei, adică toți banii disponibili. În contextul exploziei prețurilor de pe piața energiei facem apel la susținerea Guvernului, care este absolut necesară pentru a traversa această criză“, transmite municipalitatea.

Investiții în unitățile de învățământ

“Primăria Timișoara are în administrare peste 300 de clădiri (școli, grădinițe, licee, clinici și spitale), multe dintre ele aflate într-o stare avansată de degradare, care au nevoie urgentă de investiții masive. Încă de anul trecut municipalitatea a conceput și pus în aplicare un plan coerent prin care se vor face investiții masive în infrastructura școlară și sanitară. De exemplu, anul acesta vor fi alocați aproape 100 de milioane de lei pentru investiții în școli și circa 5 milioane de lei pentru reparații. Aceste investiții vor viza nu numai o creștere a calității actului educațional, ci și eficientizarea energetică a unora dintre aceste clădiri publice“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole