Nicolae Robu nu se dezminte – a răspuns la telefon în timpul unei emisiuni TV – moderatoarea trebuia să-l dea afară din studio

Nicolae Robu nu se dezminte, dar nici nu s-a schimbat, așa cum susține. Cum ar putea să o facă un om ajuns la o vârsta venerabilă și cu o carieră, trebuie recunoscut, de succes.

Cu mandate succesive și multiple de prorector, rector, senator, șef de partid, primar, fiind profesor universitar și laureat academic, Nicolae Robu a avut o carieră prodigioasă.

De asemenea, ca primar al Timișoarei, Nicolae Robu a lăsat ceva în urma sa, nu stat degeaba, ba chiar din prea mult “avânt“ a înlocuit și plăcuțele de pe fântânile publice pe care scria Gheorghe Ciuhandu și și-a trecut numele său. Însă, pe vremea aceea era mai tânăr și mai “nesăbuit“. Acum, se laudă, că e “înțelepțit“.

Însă, în 2020, timișorenii “cu sufet negru“, vorba aceluiași Nicolae Robu, au decis că este vremea ca primarul să se pensioneze.

Cauzele eșecului electoral de proporții sunt multiple, mai ales la o asemenea personalitate complexă, și există destui specialiști care și-au dat cu părerea de-a lungul timpului asupra acestor cauze, așa că nu vom insista.

Însă, chiar Nicolae Robu, singur, a identificat una dintre cauze: relația cu presa.

Din acest motiv, din primele momente în care a început asaltul asupra primăriei “Fritz-iste“, Nicolae Robu a încercat să convingă în primul rând presa că este un om schimbat și nu mai are derapajele din trecut cele mai cunoscute fiind cu Loredana Codruț și Dragoș Boța de la Pressalert.

Însă, nu sunt singurele, iar mai jos vedeți un video în care Nicolae Robu are un derapaj și cu Alexandra Marian de la Digi24 în ziua când o furtună puternică a doborât poarta de la intrarea din oraș de pe Calea Lugojului și ucis un tânăr. Un subiect din păcate uitat și trecut deja cu vederea ca și cum nu s-a întâmplat.

Deși, Nicolae Robu este un tip și haios, cu simțul umorului, ca orice intelectual, derapajele pe care le are scot în evidență o latură întunecată a personalității sale.

Defectele profesionale inerente după o carieră de zeci de ani, îl fac în multe momente pe Nicolae Robu un om unilateral, atotștiutor, un om cu care nu se poate discuta și un om pe care nu poți să-l contrazici sau combați. Tratează aproape pe toată lumea ca pe proprii studenți. Ideile sale fixe, rămân fixe, indiferent de context sau interlocutor.

La fel se pare și obiceiurile.

Un astfel de obicei l-a dat în vileag pe Nicolae Robu chiar luni seara, atunci când fiind invitat la o emisiune la Tele Europa Nova, fostul primar a răspuns la telefon de două ori în cadrul emisiunii pentru a discuta cu o altă televiziune. Video-ul poate fi văzut pe pagina de Facebook a publicației noastre AICI sau mai jos.

Ei bine, incidentul acesta arată extrem de clar că Nicolae Robu a rămas același om, iar asemenea gesturi făcute chiar înainte de alegeri, ne fac serios să ne întrebăm ce o să facă Nicolae Robu în cazul în care ar și câștiga alegerile? Cum s-ar comporta?

Răspunsul nu poate fi decât unul negativ, deoarece o asemenea jignire la adresa presei precum cea din seara de luni nici nu poate exista decât în țările bananiere.

Jignirea la adresa televiziunii și a moderatoarei Nadia Iucu este cu atât mai mare cu cât:

1. Nicolae Robu tocmai făcuse o pledoarie în care explica cât de mult s-a schimbat, cât s-a înțelepțit, cât de greșit a procedat cu presa.

2. A fost o insultă fără margini la adresa Tele Europa Nova să răspunzi la telefon spunând că de sună de la Antena 3. Deci, dl. Robu, Antena 3 e mai importantă decât o televiziune locală din Timișoara? De ce participați atunci la emisiuni?

3. A fost o impolitețe fără margini, chiar o jignire, la adresa moderatoarei Nadia Iucu, să răspunzi la telefon spunând că te caută Andreea Crețulescu. Așadar, Nadia Iucu e mai neimportantă decât Andreea Crețulescu?

4. Apropo dl Robu, Andreea Crețulecu lucrează la Romania TV. Din moment ce nici nu mai știți cine și de unde vă caută, cum să considerăm că vă puteți duce la bun sfârșit mandatul?

5. Nicolae Robu chiar ar trebui să explice unde credea că se află de și-a permis să răspundă la telefon, deoarece părea într-un marasm. În vreo sufragerie? În vreo cafenea? În vreun restaurant pescăresc? Credea că vorbește cu slugile PNL adunate în haită în jurul său?

Răspunsuri de la Nicolae Robu nu o să primească nimeni, doar lecții.

De aceea, la fel cum Tele Europa Nova trebuia să-l dea afară din studio luni seară pentru gestul său, la fel timișorenii trebui să-l trimită pe 9 iunie definitiv la pensie. E mai simplu și fără bătaie de cap.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole