VIDEO. Imagini rare în Caraș-Severin – o capră neagră a fost filmată în Parcul Național Domogled-Valea Cernei de către o cameră de monitorizare a faunei

Spectacolul continuă în Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

La începutul lunii decembrie un cârd de ciute surprins de camerele de monitorizare, așa cum puteți vedea AICI, dar și un grup de “reni locali“ au fost surprinși “în acțiune“.

De data acesta au fost surprinse imagini extrem de rare cu o capră neagră.

Când pleci de „acasă” și ți se tot pare că ai uitat pe cineva… Capră neagră surprinsă într-o pădure din Parcul Național Domogled-Valea Cernei de către o cameră de monitorizare a faunei“, au transmis  reprezentanții Parcului.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei, situat în sud-vestul României, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

 Parcul Național Domogled-Valea Cernei are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

Parcul Național Domogled-Valea Cernei adăpostește 9.732,26 hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, peste 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei 🇪🇺.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Sunt perfect adaptate zonei montane, deplasându-se cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, acolo unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole