Comunicat E.ON: propunem o soluție pentru ca spitalele din Timișoara să beneficieze în continuare de apă caldă și căldură. Datoriile se ridică la 76 de milioane de lei

Comunicat E.ON propune o soluție pentru ca spitalele din Timișoara să beneficieze în continuare de apă caldă și căldură, conform unui comunicat de presă al companiei.

“Compania noastră răspunde astfel apelului făcut de medici pentru găsirea unor soluții alternative. În condițiile în care societatea Colterm Timișoara și autoritățile locale nu au reușit să identifice încă soluții pentru continuarea furnizării de căldură și apă caldă pentru consumatorii cu care Colterm are contract, una dintre opțiunile viabile este de a se încheia cu fiecare dintre respectivele instituții contracte de furnizare a gazelor naturale, care să fie livrate prin intermediul rețelei de distribuție existente. În acest sens,  E.ON Energie România reiterează soluția propusă și până acum, aceea de a furniza direct gaze naturale spitalelor a căror funcționare este dificilă în astfel de condiții, în baza unor contracte încheiate cu fiecare unitate în parte. Compania noastră răspunde astfel apelului făcut de medicii din Timișoara pentru găsirea unor soluții alternative așa încât aceste spitale să beneficieze în continuare de căldură și apă caldă și pacienții să nu aibă de suferit din lipsa acestora. Această soluție poate fi pusă rapid în practică la acele unități care dețin centrale termice proprii și care, astfel, își vor putea continua activitatea normal. Ne exprimăm speranța că împreună putem găsi rapid soluții având în vedere că încheierea unui nou contract cu Colterm nu este fezabilă“, arată sursa citată.

Datoriile istorice

“E.ON Energie România a luat decizia de a nu mai reînnoi contractul de furnizare a gazelor către societatea de termoficare având în vedere datoriile istorice considerabile și lipsa oricărei perspective fezabile pentru sezonul rece. În ultimele luni, furnizarea gazelor naturale către Colterm s-a realizat pe baza unor contracte pe perioade foarte scurte de timp, cu plata în avans, condiții care nu au fost respectate de cele mai multe ori. Chiar și așa, datoriile curente ale Colterm SA au continuat să crească, ajungând la o valoare curentă de peste 12 milioane de lei, majorând la circa 76 de milioane de lei datoriile totale acumulate în ultimii ani“, mai precizează E.ON.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole