Rușine, Alin Nica – Timișoara nu te va uita – ultimul politician care a “stins lumina“ pe legendarul stadion Dan Păltinișanu

Stadionul „Dan Păltinișanu” își oprește activitatea.

Anunțul inițial a fost făcut, ieri dimineață, de șeful CJ Timiș, Alin Nica, după umilința trăită de Timișoara prin întreruperea în mod repetat a nocturnei la meciul dintre Poli și Petrolul.

Ieri seară, Consiliul Județean Timiș, a transmis și oficial un comunicat de presă, semnat “în mod laș“ de vicepreședintele CJ Timiș, samsarul imobiliar de la Moșnița Nouă, penelistul Alexandru Proteasa, cel mai probabil din cauză faptului că șeful administrației, săteanul din Dudeștii Noi, nu a vrut să-și mai asume decizia, ca un adevărat “bărbat politic“.

Așadar, cei doi PNL-iști vor rămâne în istoria orașului ca ultimii doi politicieni locali care “au stins lumina“ pe legendarul Dan Păltinișanu, fără a pune nimic în loc.

Conform CJ Timiș “porțile arenei din Timișoara se închid pentru competiții sportive sau evenimente cu public, deoarece locația nu mai întrunește standardele de calitate. Decizia a fost luată după ce Poli Timișoara a pierdut primul meci din retur la „masa verde”, din cauza faptului că nocturna de pe stadion a cedat“.

Explicația vicepreședintelui PNL al CJ Timiș

“Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânați de cele mai bune intenții, cu gândul că nu putem lăsa Timișoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. Ni s-a spus de multe ori, și din partea suporterilor și din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condițiile existente, să nu închidem stadionul. Probabil am greșit și ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timișoara. Am fost acolo, pe stadion, și am trăit aceeași furie și supărare ca suporterii. Regret din suflet situația creată, deoarece, la rândul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timișoara și știu că merită tot ce este mai bun. De aceea, cred că ar trebui să găsim soluții împreună: Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și suporterii. CJ Timiș a obținut finanțare pentru un stadion nou de la Compania Națională de Investiții, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu și va dura ani de zile până ne vom bucura de investiție. Ce a ținut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentația, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion și suntem pregătiți să acționăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și coordonator al Direcției de Prestări Servicii, instituție care gestionează stadionul „Dan Păltinișanu”.

Stadionul – „obiectiv în conservare”

Potrivit administrației județene, “înainte de trecerea la stadiul de „obiectiv în conservare”, Direcția de Prestări Servicii a încercat funcționalizarea stadionului prin intermediul unor lucrări de reparații și de mentenanță, dar aducerea acestuia la o stare rezonabilă ar presupune investiții majore care nu se justifică, având în vedere demolarea care urmează în scurt timp. Consiliul Județean Timiș are obligația de a preda terenul gol și curățat constructorului viitoarei arene“.

Măsuri împotriva celor vinovați

“Dacă ne referim la partea electrică, adică motivul închiderii stadionului, Consiliul Județean Timiș a aprobat bani pentru mentenanță și am fost asigurați de firma care are contract că putem găzdui în siguranță meciul Poli Timișoara – Petrolul Ploiești. Înțelegem că instalația electrică este foarte veche, însă suntem în proces de verificare a modului în care firma și-a făcut treaba, inclusiv pe lunile și anii dinainte, vom primi un raport detaliat. Facem de asemenea o analiză și în interiorul Direcției de Prestări Servicii. deoarece există un responsabil de bună funcționare a stadionului – lucru care implică și monitorizarea activităților de mentenanță din incinta acestuia. Lucrurile nu vor rămâne așa, iar persoana sau persoanele care au greșit vor suporta consecințele”, a mai spus vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Aternativele pentru Poli

Consiliul Județean Timiș susține că “a inițiat deja discuții și întâlniri atât cu reprezentanții jucătorilor de fotbal cât și cu cei ai suporterilor, în vederea sprijinirii activității fotbalistice pe perioada în care stadionul va fi închis“.

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, declara ieri că alternativele pentru echipa Poli sunt Stadionul Știința sau mutarea ei în județ, eventual la Lugoj sau Sânnicolau Mare, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole