VIDEO: imagini fabuloase cu cârduri de cerbi “nervoși“ surprinși într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Cerbi ”nervoși” fac un adevărat spectacol în fața camerei de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Cerbii sunt sociabili din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecați, întotdeauna, viței şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârșitul lunii aprilie.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

În Parcul Național Semenic – Cheile Carașului se regăsește Rezervația Naturală Izvoarele Nerei, care este și sit UNESCO, pădurea de fag cu o vârstă medie de circa 350 de ani și cu suprafața de 4.667 hectare fiind cea mai întinsă și compactă pădure de fag din întreaga Europă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole