Timiș: Consiliul Județean “sparge“ peste 6.1 milioane de lei pe “chermeze electorale“ pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice

Consiliul Județean Timiș se pregătește să spargă 6.150.000 lei pe chermeze electorale.

Administrația PNL a CJ Timiș dă drumul la un buget de 6.150.000 lei prevăzut pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”, din care pentru cultură – 5.750.000 lei și pentru tineret – 400.000 lei.

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice de drept public ori privat, precum şi organizațiile neguvernamentale de tineret interesate sunt invitate să depună cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiecte cultural – artistice şi de tineret cuprinse în programul TimCultura 2024. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro“, se arată într-un comunicat de presă.

Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 8 martie ora 14 la Registratura Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989, nr. 17, Timișoara, în format letric și pe stick, sau se încarcă pe Platforma de interoperabilitate pentru interacțiunea digitală cu beneficiarii Consiliului Județean Timiș: www.e-timis.ro , de către solicitanți (care anterior își vor crea un cont pe această platformă).

Selecția și evaluarea acestora vor avea loc în perioada 22 – 25 martie, iar rezultatul final va fi afișat pe site-ul instituției în 2 aprilie.

Ceea ce se remarcă este demagogia grosolană a șefului CJ Timiș, Alin Nica, care în noiembrie 2020 solicita funcționarilor publici ca instituția să nu mai finanțeze rugi sau chermeze cu valoare culturală nesemnificativă și că se lucrează la un nou ghid de finanțare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole