Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, nu mai știe în ce dormitor politic să intre, dar își anunță intenția de a candida la primărie

Ziua de duminică a însemnat declanșarea unui nou puternic scandal în PNL Timiș.

Este ziua în care prim-vicepreședintele PNL Timiș, deputatul Marilen Pirtea, lansa în interiorul partidului o scrisoare în care acuza faptul că “Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid“.

Nemulțumirile din PNL Timiș nu sunt de dată recentă, însă capacul a putut fi ținut pe oala sub presiune până duminică, când practic, în cor, o mare masă de primari au cerut înlocuirea din funcție a lui Alin Nica și Dănuț Groza.

În mediu politic în ultimele luni se vorbea despre noi poli de putere care să preia PNL Timiș avându-i în frunte ba pe deputatul Marilen Pirtea, ba pe primarul din Buziaș, Sorin Munteanu sau mai nou pe primarul din Ghiroda, Ionuț Stănușoiu.

Duminică a fost însă și ziua în care viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, arăta în toată splendoarea de ce este urâtă politica.

Oficialul timișorean a participat la orele dimineții în care a fost lansat public scandalul din PNL Timiș chiar la Ghiroda la un eveniment alături de… primarul Ionuț Stănușoiu, mișcare care în acest context poate fi interpretată ca o dorință de repoziționare în interiorul partidului, deoarece Cosmin Tabără, a dobândit funcția de președinte al PNL Timișoara în urma unor alegeri cu repetiție și în urma a două scandaluri naționale, fiind practic impus șef de cuplul Alin Nica și Dănuț Groza, acțiuni în urma cărora consilierul local Raul Ambruș, cel care a câștiga prima rundă de alegeri, s-a desprins de partid și a fondat Platforma Liberală, iar deputatul Claudiu Chira a fondat Forța Dreptei.

Alăturarea lui Cosmin Tabără de primarul Ionuț Stănușoiu poate fi practic o jalnică încercare de a scăpa de o posibilă mazilire după schimbarea conducerii județene.

Mai mult, după ce dimineața se dădea în bărci cu primarul Ionuț Stănușoiu, mai spre seară, Cosmin Tabără a participat la ședința Biroului Politic Județean alături de Alin Nica și Dănuț Groza, deși primarii din opoziție, în frunte cu Ionuț Stănușoiu nu au participat la ședința respectivă.

Deși a vrut să se reorienteze rapid, viceprimarului Cosmin Tabără riscă să-i fie luat gâtul, chiar de către “muribunzii“ care l-au impus șef la Timișoara, în urma acestor manevre dubioase.  

Pentru a-și forța și mai mult norocul, viceprimarul Cosmin Tabără a dat și o declarație prin care spune că ar putea fi candidatul PNL la Primăria Timișoara.

Deocamdată cred că este prematur, dar există și posibilitatea în urma discuțiilor cu colegii să intru și eu într-o cursă internă“, a spus Cosmin tabără, citat de Radio Timișoara.

Sperăm totuși pentru blazonul pe care l-a moștenit, să nu-l vedem pe Cosmin Tabără primul care blamează actuala conducere a PNL Timiș, cea care a fost în stare să dinamiteze organizația Timișoara pentru domnia sa.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole