VEST: investiții de 20 de milioane de lei la Aeroportul Arad – dotări pentru siguranță şi securitate pentru ca aeroportul să fie operațional

Consiliul Judeţean Arad a aprobat acordarea unui împrumut pentru Aeroportul Arad, în vederea finalizării unui proiect semnat în anul 2022 şi care trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023. Banii sunt necesari pentru echipamente medicale şi PSI.

Consiliul Judeţean Arad a aprobat acordarea unui împrumut către S.C. Aeroportul Arad S.A. Banii sunt necesari pentru închiderea proiectului «Conformare Aeroport Arad la cerinţele operaţionale de infrastructură, siguranţă şi securitate aeroportuare, activităţi non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranţă şi securitate, care nu implică realizarea de construcţii»”, anunţă, vineri, CJ Arad, într-un comunicat d epresă.

Sursa citată a precizat că proiectul a fost semnat în anul 2022, urmând ca până la sfârşitul anului 2023 să fie finalizat.

Valoarea totală a proiectului este de 20.746.565 lei.

Prin acest proiect, Aeroportul Arad a atras peste 4 milioane de euro, iar la finalizarea lui putem spune că toate standardele privind elementele de securitate şi siguranţă vor fi îndeplinite. Este vorba despre dotări cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condiţiilor de siguranţă împotriva incendiilor, cerinţe impuse Autoritatea Aeronautică pentru ca aeroportul să fie operaţional”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Potrivit datelor transmise de oficialii instituţiei, împrumutul este necesar pentru asigurarea finalizării implementării proiectului.

Din aceşti bani se vor plăti 2 echipamente nelivrate până la acest moment, care fac parte din categoria echipamentelor PSI şi medicale, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, respectiv o autospecială ARFF 6X6 PSI echipată cu kit descarcerare şi o autospecială RIV 6X6 PSI.

Împrumutul este garantat cu bunuri imobile aflate în patrimoniul Aeroportului şi va fi restituit în momentul în care Aeroportul va recupera banii de la finanțator prin intermediul unei cereri de rambursare care poate fi depusă până la 28.02.2024.

Ne dorim un Aeroport operaţional şi facem tot ce se poate face pentru acest obiectiv, extrem important pentru economia judeţului”, a mai declarat Răzvan Cadar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole