Timiș: 5 firme cu acționariat rusesc se regăsesc pe o listă a celor care ar trebui boicotate – din Chișoda, Săcălaz și Timișoara

Intervenția Rusiei din Ucraina a creat un val de contestare la nivelul României care nu a mai fost cunoscut de pe vremea lui Liviu Dragnea.

Prima acțiune civică, apărută chiar în ziua declanșării operațiunii militare, s-a referit la boicotarea produselor și firmelor rusești din țara noastră.

Campania semănă cu cea declanșată pe vremea lui Liviu Dragnea, când românii erau îndemnați să nu mai cumpere produsele firmelor care își fac reclamă la Antena3. Inițiativa, deși spectaculoasă, a rămas fără efecte, din această cauză și actualul apel s-a stins repede.

Totuși, redacția Buletin de Timișoara a consultat lista lansată public cu firmele rusești de către contul de Facebook Alexandru Alexe, ca parte din mediatizarea inițiativei lui Liviu Avram.

“Fiecare leu cheltuit la ele contribuie la economia ruseasca si, pe cale de consecinta, la alimentarea masinariei de razboi. Este putinul  pe care il putem face din postura de simpli cetateni“, se arăta în apelul public.

Astfel, am descoperit că pe lista firmelor cu acționariat rusesc din județul Timiș se regăsesc următoarele cinci companii, lista fiind în mod evident incompletă:

  • TOTAL RECOVER SRL – cu sediul în Chișoda, venituri de aproape 4 milioane de euro în 2020, un număr de 91 de angajați și care se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase. Acționariatul este format din: GEORGIEV DIMITAR (12% bulgară), RAKUSTOV NIKOLAY(88% rusă).
  • BV MEDIA CORPORATION S.R.L. – cu sediul în Timișoara, venituri de circa 80 de mii de euro în 2020, nu figurează cu angajați și care se ocupă cu activități ale portalurilor web. Acționariatul este format din: ROSSI IGNASIO (100% rusă).
  • M.S. WRANGHEL SRL – cu sediul în Timișoara venituri de circa 25 de mii de euro în 2020, un angajat și care se ocupă cu activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă. Acționariatul este format din: STURZA TATIANA(10,559% română), MAZANNIKOV VLADIMIR(89,441% rusă).
  • PROIECT NELMAR SRL – cu sediul în Săcălaz, cu venituri de circa 20 de mii de euro în 2020, cu un angajat și se ocupă cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea. Acționariatul este format din: CERGHEDI IOAN(67% română), CHERNYKH ALENA(33% rusă).
  • VIANZ TEREM SRL – ce sediul în Timișoara, cu venituri de circa 2 mii de euro în 2020, și care se ocupă cu activităţi de închiriere şi leasing cu alte maşini, echipamente şi bunuri tangibile. Acționariatul este format din: NOD ANDREY(100% rusă).

Lista completă poate fi consultată AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole