VEST: coloană de TIR-uri de 5 km este formată la Nădlac II – timpul de aşteptare este de cel puţin 150 de minute

O coloană de camioane lungă de cinci kilometri este formată, miercuri, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, iar timpul de aşteptare pentru formalităţile de intrare în Ungaria este de cel puţin 150 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că la Nădlac II sunt deschise doar trei artere de ieşire pentru traficul greu, din cauza „lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”.

Poliţia de Frontieră Arad precizează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de statul vecin.

Pentru intrarea în Ungaria, şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 150 de minute, în coloana formată pe cinci kilometri pe autostradă.

Poliţia Autostrăzi a precizat că vehiculele de mare tonaj staţionează pe banda de urgenţă, iar pe autostradă au fost mobilizate echipaje care să asigure fluenţa traficului.

La Nădlac I (DN7), este deschisă doar o arteră de control pentru ieşirea din ţară a camioanelor, tot pentru că nu sunt suficienţi poliţişti ungari. La Vărşand, unde sunt disponibile două artere, se aşteaptă 90 de minute pentru a se intra în Ungaria.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole