Timișoara: peste 70 de amenzi pentru gunoi aruncat pe domeniul public – pe Lidia, Romulus, Magnolia sau în zona Parcului Civic

Poliția Locală Timișoara a continuat, în ultimele luni, verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public. Mai multe situații de acest gen au fost constate cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în diferite zone din oraș.

Astfel, o persoană a fost depistată abandonând resturi din locuință la intersecția străzilor Lidia cu Panselelor, alte două pe Romulus cu Grofșoreanu și pe Magnoliei cu J. Preyer. În cazul celor care au abandonat cantități mai mari, sancțiunile au fost ajuns și la 20.000 de lei, conform OUG 92/2021, iar la celalalte câte 1000 lei, conform HCL 454/2017. Un alt cetățean, care a abandonat cu cantitate semnificativă de deșeuri în zona Parcului Civic – str. Patriarh Miron Cristea a fost sancționat tot cu 20.000 de lei, la fel și reprezentanții unui agent economic de pe str. Eliza Leonida Zamfirescu – zona Torontalului, deoarece nu au gestionat coresunzător deșeurile produse„, transmite Poliția Locală Timișoara.

În ultimele luni, polițiștii locali au dat 77 de amenzi pentru abandonarea de deșeuri și gestionarea necorepunzătoare a acestora.  

Poliția Locală Timișoara reamintește cetățenilor să evite să abandoneze deșeurile pe domeniul public deoarece  sancțiunile sunt foarte mari, ajungând și până la 20.000 de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole