VEST: Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost vandalizată – trei migranți din Tadjikistan au scrijelit pietrele din interiorul obiectivului turistic

Trei bărbaţi din Tadjikistan au fost prinşi în timp ce vandalizau trei pietre din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara. Aceştia se aflau în zonă ca turişti şi au declarat poliţiştilor că nu ştiau că nu au voie să scrijelească pietrele. Pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru distrugere.

În data de 03 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliţia Municipiului Orăştie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădişte cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbaţi de naţionalitate tadjică, bănuiţi că ar fi scrijelit diferite însemne în incinta cetăţii dacice Sarmisegetuza Regia. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului i-a identificat pe cei trei bărbaţi şi a stabilit că aceştia (angajaţi ai unei societăţi comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetăţii dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetăţii”, a transmis, luni, IPJ Hunedoara.

Potrivit sursei citate, cei trei bărbaţi au declarat că se aflau în zonă ca turişti şi nu au ştiut că nu au voie să graveze pietrele respective.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere. De asemenea, poliţiştii urmează să stabilească prejudiciul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole