Poliţiştii au oprit la vamă 16 afgani și iranieni care au încercat să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat șaisprezece cetăţeni din Afganistan și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În ultimele 48 ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, trei cetățeni români, respectiv doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri (accesorii electronice, confecții metalice, ciment, produse cosmetice, materiale de plastic) pentru diferite societăți din Germania și Franța.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra  mijloacelor de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, șaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Iran cu vârste cuprinse între 15 și 39 ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole