USR+ Timiș îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că mint timișorenii deoarece profită că oamenii nu cunosc procedurile administrative

Consilierul local USR+, Rodica Militaru, a declarat că aleșii PNL și PSD profită că oamenii nu cunosc procedurile administrative și îi mint în legătură cu convocarea AGA la Colterm.

“Dar ei, după ani de Consiliu Local le cunosc foarte bine.

Minciuna 1. AGA a fost convocată „de îndată” și ei nu au putut ajunge.

Adevărul: AGA Colterm a fost convocată în 14.09 pentru data de 21.09.

După cum se vede din convocator, atât consilierul PSD Radu Țoancă, care a pretins că nu a putut participa pentru că se afla la Arad într-o deplasare programată de mai multă vreme, cât și viceprimarul PNL Cosmin Tabără, plecat intempestiv din țară, au semnat convocatorul adică au confirmat prezența lor pentru AGA. Potrivit acestui convocator ar fi trebuit să existe cvorum de ședință, iar absența domnilor consilieri nu a fost întâmplătoare sau din vina administrației. Ceea ce s-a convocat „de îndată” a fost o ședință de Consiliu Local care ar fi urmat să aibă loc cu 5 minute înainte de AGA în care consilierii locali ar fi trebuit să valideze rezultatele concursului pentru noul Consiliu de Administrație al Colterm. Pe ordinea de zi a AGA se aflau și alte subiecte decât votarea noului CA.

Minciuna 2: Ar fi intrat pe zoom dar Primăria nu a asigurat condiții tehnice.

Adevărul: Votul în AGA este secret deci nu putea fi dat pe zoom. Dacă ar fi fost dat în mod ilegal un „vot pe zoom” rezultatul ar fi putut să fie contestat în instanță cu succes“, a spus consilierul local USR+

Reacția Rodicăi Militaru a venit după ce PNL Timiș, într-un comunicat de presă, a susținut eronat că aleșii săi locali au fost convocați “de îndată” la Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm.

“Într-o încercare disperată de a abate atenția de la problema amenzii pentru Certificatele Verzi pe care, de altfel, nu le-au cumpărat nici acum, iar prețul a crescut de câteva ori, ieri, primarul Dominic Fritz și consilierii săi locali au convocat “de îndată” Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm. Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei. PNL Timiș nu vă gira și nu vă susține niciun demers de creștere a unor taxe sau impozite și nici majorarea prețului gigacaloriei. Acestea fiind pare-se principalele obiective de până acum ale USR+ și ale echipei condusă de Dominic Fritz. Consilierii locali ai PNL Timișoara nu au boicotat ședință AGA de la Colterm, așa cum acuză colegii de la USR+. Trebuie spus, însă, că actuala conducere a Primăriei abuzează de convocarea ședințelor “de îndată”, adică anunțarea consilierilor locali de o posibilă ședință cu 3 ore înainte, o practică de care am sperat că vom scăpa în această legislatură. Gestul de ieri este încă o încercare de a arunca răspunderea și de a masca incompetența celor care ar trebui să găsească soluții la problemele timișorenilor. Din păcate, amatorismul și superficialitatea echipei conduse de Dominic Fritz au deja efecte resimțite de timișoreni, iar încercările penibile de a acoperi totul cu agresiuni nejustificate la adresa PNL nu mai sunt credibile. Constatăm cu regret că soluțiile lui Dominic Fritz și ale colegilor săi de partid sunt doar măsuri de stânga, socialiste, care prevăd împovărarea timișorenilor cu biruri tot mai mari. PNL este și va rămâne un partid cu principii solide de dreapta, iar reprezentanții noștri nu vor susține creșteri  nejustificate ale taxelor sau ale altor tarife, pentru că avem convingerea că există soluții inteligente la orice problemă. Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetățenilor, prin creșterea prețului la gigacalorie, iar noi considerăm acest demers inacceptabil. Nu e vina timișorenilor că s-a ajuns în această situație, iar cei care au greșit trebuie să plătească. De asemenea, nu putem accepta să aflam din presă sau de pe rețele sociale despre deciziile colegilor de la USR+. Dacă suntem într-o coaliție, ar trebui să discutam și să găsim soluțiile împreună. Știm că dialogul nu este un punct forte al celor de la USR+, dar îi invităm să încerce măcar să îl practice în interesul comunității pe ai cărei bani își desfășoară aventura administrativă“, susține PNL Timiș, într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole