Sorin Grindeanu: “dacă cineva îmi arată urși în Banat, îmi dau demisia“ – filmare din Banat cu un urs din 2021, așteptăm demisia

Sorin Grindeanu a declarat ieri că este dispus să-și dea demisia din funcția de ministru al Transporturilor în cazul în care cineva reușește să-i arate cel puțin un urs în Banat.

Ministerul s-a arătat nemulțumit de faptul că este nevoie de construcția tunelurilor pentru urși în cadrul proiectului privind realizarea ultimei bucăți lipsă din autostrada Lugoj – Deva.

“Știți istoria acelui lot, ce am găsit la minister când am venit. Ne aflăm în situația în care 14 kilometri care lipsesc la limita dintre județele Hunedoara și Timiș. E un proiect care prevede pasaje, ecoducte pentru urși. Eu fiind din Timiș… nu există urși. Dacă în ultimii 100 de ani s-au găsit urși în Banat eu îmi dau demisia. Ecoducte pentru urși, așa se numesc”, a declarat ministrul Transporturilor, în timpul unui interviu acordat pentru EuroNews, marți.

Buletin de Timișoara vă prezintă mai jos o postare a Romsilva, Direcția Silvică Caraș – Severin, din aprilie 2021, cu un urs filmat în Ocolul Silvic Teregova, deci în Banat, cu un urs care vrea să fure un sac de porumb.

“Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb. Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în ”subtilizarea” lucrurilor. Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin. Imaginile amuzante au fost filmate de o cameră de monitorizare instalată de colegul nostru Petru Stoicănescu. Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană 🇪🇺, la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Regia Națională a #Pădurilor – Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova“, se arată în postarea Romsilva.

Conform google maps, între Teregova și Holdea este o distanță de 126 de km, iar potrivit postării de mai sus, a specialiștilor Romsilva, “urșii fac deplasări lungi“, deci este de presupus că ajung și în zona unde ar trebui construite tunelurile.

Mai mult, urșii nu sunt oile de la partid care se aliniază după bâta ciobanului sau în funcție de mârâitul căinilor asmuțiți de cioban și nici nu stau în undiță ca știucile lui Liviu Dragnea.

Având în vedere cele declarate doar acum câteva ore, așteptăm demisia de onoare a vicepremierului, ministrul Transporturilor, prim-vicepreședintelui PSD și șefului informal al PSD Timiș, Sorin Grindeanu.

Vizita la două săptămâni promisă la preluarea ministerului pe Centura Timișoara Sud a fost dată uitării.

 Se va ține de cuvânt de data aceasta Sorin Grindeanu?

Întreaga filmare este disponibilă AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole