PSD Timiș gata de marea lovitură: 20 de primari urmează să plece de la PNL – “Nu mai vor să audă de Alin Nica și ceilalți membri ai conducerii. Au bătut palma”

PNL Timiș a ajuns în pragul disoluției și este la un pas de un dezastru total, deoarece capacul nu mai poate fi ținut la nesfârșit pe oala sub presiune de o conducere debusolată, paralizată și lipsită de soluții politice, realism sau luciditate.

Totul a pornit prost în toamna lui 2020, după alegerile locale, cu execuțiile politice săvârșite de către noua conducere, în frunte cu Alin Nica și Dănuț Groza, ale unor membri marcanți ai partidului printre care secretarul general Alin Popoviciu, consilieri județeni sau șefi de organizații. Singura “vină” imputată a fost că erau apropiați de fostul dușman politic al binomului instalat în fruntea PNL Timiș, de Nicolae Robu.

Au urmat apoi scandalurile nesfârșite provocate chiar de PNL cu partenerii de guvernare locală de la USR.

Circul maxim a fost atins în urma scandalului din PNL Timișoara din vara lui 2021, care a dus la scindarea PNL Timiș în mai multe “grupetto”, unele aflate în afara partidului – precum Platforma Liberală condusă de consilierul local din Timișoara, Raul Ambruș și Partidul Forța Dreptei, condus în Timiș de fostul deputat al PNL, Claudiu Chira – sau altele rămase în interior, însă în opoziție cu actuala conducere.

La toate acestea se adaugă lipsa totală de performanță administrativă la nivelul Consiliului Județean, ba chiar se poate vorbi de incompetență crasă, lipsa cronică de finanțare pentru primării, ca să nu mai vorbim despre zecile de dosare ale membrilor PNL aflate pe masa Agenției Naționale de Integritate sau de trimiterea în judecată pentru corupție a doi membri ai Biroului Politic Județean al PNL Timiș, în frunte cu deputatul Cosmin Șandru.

Pragul dezastrului a fost atins în doar un an și jumătate de când la conducerea PNL Timiș se află binomul Alin Nica și Dănuț Groza, gașcă căreia nu i-a mai rămas de făcut decât să cumpere cu sinecuri conștiința unor membri ai partidului care au rămas încă dispuși să se vândă precum ultimele centuriste.

Dezmembrarea mașinii second-hand care a ajuns PNL Timiș pare a fi girată de conducerea PDL-istă a PNL-ului central, lovită de miopie cronică, la fel de incapabilă precum conducerea de la Timiș, care nu vede ceea ce e clar ca lumina zilei, fenomen explicat de ziariștii de la IncomodTM: “Cum să pierzi primari când eşti la putere? Aproape 20 de primari liberali au bătut palma cu PSD Timiş”.

La această întrebare ar trebui să răspundă preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, actualul şef al Consiliului Judeţean. Deşi se află într-o dublă poziţie (teoretic) de forţă, Nica este în acest moment cel mai slab lider politic local. Degeaba apare pe la diverse emisiuni televizate unde vorbeşte despre criza energetică sau despre curenţii de aer…preşedintele PNL Timiş a pierdut total controlul filialei. Surse politice convergente ne-au confirmat că aproape 20 de primari liberali au bătut palma cu PSD Timiş, chiar dacă formal nu pot semna nicio adeziune, deoarece şi-ar pierde mandatul”, arată sursa citată.

Primarii nu mai vor să audă de Alin Nica și ceilalţi membri ai conducerii.

Este o situaţie fără precedent, pentru că primarii migreaza eventual din opoziţie spre putere, însă aici e fix invers! PSD Timiş este în opoziţie administrativă la nivel judeţean şi municipal, PNL fiind aliat cu USR. Desigur că nici alianţa aceasta nu e funcţională, existând un război deschis între penelişti şi userişti. În aceste condiţii, Nica a declanşat un război declarativ la adresa PSD, aliatul de la guvernare. Comportament absolut halucinant! Nu mai insistăm asupra parlamentarilor PNL de Timiş, care nu ştiu cum să se poziţioneze şi sunt preocupaţi doar de viitorul mandat. Realizări pentru judeţ: zero barat. După plecarea spre Argeş a senatorului Alin Gorghiu, filiala Timiş a PNL a devenit irelevantă în peisajul naţional al partidului. Aşa cum spun primarii PNL, în toţi aceşti ani au fost sprijiniţi doar de Alina Gorghiu, ceilalţi parlamentari aleşi în Timiş având cel mult un rol decorativ. Chiar dacă Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean fac turul televiziunilor când li se oferă ocazia, nu au mişcat un deget pentru aleşii locali ai partidului. Îşi promovează doar propria persoană, pe alocuri şi interesele, cel puţin Ardelean. Nu o spunem noi, ci primarii PNL Timiş. Care nu mai vor să audă nici de Nica, nici de ceilalţi lideri ai organizaţiei”, precizează sursa citată. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole