Florin Cîţu – noul preşedinte al PNL. Ludovic Orban își dă demisia luni de la Camera Deputaților. Premierul merge cu noii miniștri în parlament. PSD: Cîțu te așteptăm la moțiune

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

El a obţinut 2.878 de voturi „pentru” din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban – 1.898 de voturi „pentru”.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu – preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi.

Ludovic Orban a anunţat sâmbătă, la finalul Congresului PNL, că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi că între el şi şeful statului Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.

„Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu”, a declarat Orban, după anunţarea rezultatelor de la alegerile pentru funcţia de lider PNL.

De asemenea, el a precizat că, „din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”.

După ce l-a felicitat pe câştigător, Ludovic Orban a vorbit, în discursul său, despre ataşamentul pe care îl are faţă de valorile liberale.

„De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat planurile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile şi acţiunea politică pentru apărarea democraţiei, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor liberale, pentru apărarea valorilor liberale şi de asemenea voi continua să acţionez aşa cum am făcut-o şi până acum, alături de colegii mei”, a spus fostul lider liberal.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, săptămâna viitoare, ar urma să meargă cu noii miniştri care îi înlocuiesc pe interimarii din Cabinetul său în Parlament pentru un vot de validare.

„Săptămâna următoare. Am discutat cu specialiştii şi mi-au spus că nu trebuie să merg în Parlament decât cu miniştri pentru vot şi atât”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la finalul Congresului PNL, întrebat când vor fi numiţi noii miniştri în locul celor interimari.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu liberalii care l-au criticat dar şi cu fostul lider, Ludovic Orban, el a răspuns: „De astăzi, suntem un partid unit, nu există o vânătoare de vrăjitoare în PNL, toţi sunt membri ai PNL şi le mulţumesc celor care m-au huiduit astăzi şi celor care m-au votat”.

Social-democraţii i-au transmis premierului Florin Cîţu, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al PNL, că îl aşteaptă în Parlament la moţiunea de cenzură.

„Cîţu, te aşteptăm la moţiune!” – acesta este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD, la scurt timp după anunţarea rezultatelor votului de la congresul PNL pentru alegerea preşedintelui liberalilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole