Nicole Robu ar putea fi candidatul comun al PNL și PSD la alegerile pentru Primăria Timișoara. Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: nu comentez

Liderii PSD și PNL ar fi convenit un calendar complet al celor patru tipuri de alegeri din 2024, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Astfel, europarlamentarele ar urma să fie comasate cu alegerile locale și să aibă loc în 9 iunie, iar în decembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Conform surselor citate, PSD și PNL nu vor participa pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, ci fiecare formațiune va avea candidați, în marea majoritate a cazurilor, pe funcțiile pe care le deține deja, restul unde USR sau PMP au funcții publice urmând să fie împărțite și să candideze fie PSD, fie PNL în funcție de negocierile punctuale.

De asemenea candidatul la prezidențiale ar putea fi stabilit după alegerile din 9 iunie printr-un protocol care ar preciza ca și premierul să fie dat de partidul care nu va deține candidatura pentru funcția de Președinte al României.

Buletin de Timișoara i-a solicitat marți un punct de vedere șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, care însă a refuzat să comenteze situația de pe plan local și județean.

Nu pot să comentez zvonuri“, a fost replica lui Alfred Simonis.

La polul opus s-a situat ministrul Transporturilor și prim-vicepreședinte al PSD, Sorin Grindeanu, care zilele trecute la Realitatea Plus a declarat:

Timișoara trebuie să scape de Fritz. Timișoara ca și Bucureștiul trebuie să scape de aceste experimente și sunt lucruri pe care ar fi bine să le facem și să venim cu oameni care sunt în stare să ducă înainte aceste orașe și să aibă proiecte“, a spus Sorin Grindeanu.

Mai mult, fostul șef al CJ și PSD Timiș, a spus luni seara pentru ProTv că însă se negociază cu PNL:

Să fie de exemplu un candidat comun la funcția de …nu știu… de … primar al municipiului Timișoara…da…dau un exemplu. Este vorba despre alianțe punctuale pe care le putem face“, a spus Sorin Grindeanu.

Momentan, PSD Timiș nu și-a anunțat candidații pentru alegerile locale, iar PNL Timiș a decis deja să meargă pe mâna lui Alin Nica la Consiliul Județean și Nicolae Robu la Primăria Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole