Timișoara: vizită a reprezentanților Camerei de Comerț Americane din România și ai Ambasadei americane – tema discuțiilor oportunitățile de investiții și planurile de dezvoltare

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut o întrevedere cu o delegație importantă din partea Camerei de Comerț Americane din România (AmCham).

Pe agenda discuțiilor s-au aflat oportunitățile de investiții și planurile de dezvoltare în Timișoara și în regiunea de Vest, provocările cu care investitorii se confruntă și modalitățile prin care pot fi atrase noi investiții la nivel local.

Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Ambasadei americane în România și companii membre AmCham din diverse domenii de activitate, precum sănătate, IT, consultanță, energie, resurse umane interesate de piața timișoreană și de posibilitățile de extindere în această zonă. Directorul Executiv AmCham, Letiția Pupăzeanu, a declarat că Timișoara este o destinație investițională atractivă. Conform rezultatelor sondajului anual realizat de către această asociație, peste 70% dintre companiile chestionate intenţionează să își dezvolte operaţiunile şi planurile de investiţii în următorii ani, ceea ce reprezintă un nou record pozitiv, după pandemie, în ceea ce privește nivelul de apreciere a climatului investiţional“, se arată într-un comunicat de presă.

Primarul Dominic Fritz a evidențiat importanța culturii și a proiectului strategic „Timișoara Capitală Europenă a Culturii” care a coagulat întreaga comunitate în jurul unor valori comune europene: diversitatea, creativitatea, inovarea.

Un subiect important pe agenda discuțiilor l-a reprezentat forța de muncă. Din această perspectivă, primarul a precizat că rolul administrației locale este de a folosi pârghiile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Primăria timișoreană a demarat proiecte importante pentru oraș cum sunt digitalizarea serviciilor publice, regenerarea urbană în anumite cartiere ale orașului, investiții în educație, spitale, infrastructura de transport, astfel încât tinerii să fie atrași de Timișoara și să aleagă să rămână și să se dezvolte aici. Totodată, Timișoara are toate ingredientele necesare pentru a deveni un ”healthcare hub”, iar acesta este un alt proiect comun al orașului care va implica o colaborare benefică între administrație, mediul de business și mediul academic. Întâlnirea cu Camera de Comerț Americană și o parte dintre membrii săi este un semnal puternic de optimism și încredere în viitorul Timișoarei – orașul cel mai dinamic din România“, mai arată sursa citată.

AmCham are 530 de companii membre, internaționale și românești, care activează în 32 de sectoare, cu o cifră de afaceri cumulată de 65 de miliarde de euro și care au creat peste 250.000 de locuri de muncă în România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole