Timișoara: Aquatim montează 8.000 de contoare cu transmitere de date la distanță – primele zone sunt Plăvăț, Ana Ipătescu, Fratelia, Steaua, Șagului, Dâmbovița și Freidorf

Echipele Aquatim de schimbători apometre sunt de astăzi în teren pentru a lăsa înștiințări primilor beneficiari ai contoarelor de ultimă generație achiziționate.

Aceștia sunt locuitorii Zonei Plăvăț 2. Ritmul de înlocuire preconizat este de aproximativ 80 de apometre pe zi. Următoarele zone vizate sunt Ana Ipătescu, Fratelia, Steaua, Șagului, Dâmbovița și Freidorf.

Prima tranșă sosită numără 1.600 de contoare. Numărul total al acestora este de 8.000.

În acest scop, rugăm abonații din zonele mai sus amintite să permită accesul la căminele de apometre, iar în cazurile în care nu vor putea fi găsiți acasă să contacteze pentru programări personalul Aquatim la numerele de telefon de pe înștiințările primite. În cazul în care căminele sunt pe domeniul public, iar abonații nu pot fi prezenți, se va realiza înlocuirea contoarelor și se va lăsa duplicat în cutia poștală cu datele de identificare ale contorului demontat/ montat“, a declarat directorul societății, Ilie Vlaicu.

În urmă cu o lună, Aquatim a semnat contractul de achiziție a unui număr de 8000 de contoare inteligente, în valoare de 5.939.272,78 lei, fără TVA, cu firma ETA 2U SRL. Durata contractului este până în 31 decembrie 2023.

Cele 8.000 de contoare vor fi montate până la finalul acestui an.

Grație acestei investiții, vom putea obține zilnic, direct de la punctele de consum, datele referitoare la cantitatea de apă consumată, dar și despre eventualele probleme care pot apărea legat de consumuri (consumuri mari, decontorizări, încercări de manipulare a contoarelor). Scopul proiectului îl reprezintă eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria noastră de operare prin implementarea acestui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara“, a mai precizat directorul Ilie Vlaicu.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole