Timișoara: peste 3.500 de vizitatori la expoziția Performing 89 de la FABER – evenimentul a lansat un dialog pe tema schimbărilor fără precedent din anii ‘90

Peste 3500 de persoane au vizitat expoziția PERFORMING 89. Stări de deziluzie, organizată de Institutul Prezentului la FABER, în Timișoara.

În cele 45 de zile în care expoziția a fost deschisă publicului au avut loc 10 tururi ghidate generale și peste 150 de tururi ghidate oferite vizitatorilor individuali sau unor grupuri.

Expoziția a inclus, de asemenea, 5 evenimente asociate, de la concerte, proiecții de filme, la prezentări și discuții pe tema anilor ‘90.

În plus, au avut loc o serie 9 ateliere dedicate elevilor de la școli din Timișoara, în cadrul cărora peste 80 de copii au vizitat expoziția și au fost ghidați de mediatori specializați au propus un contact adaptat și interactiv cu istoria anilor ‘90. PERFORMING 89. Stări de deziluzie a lansat un dialog pe tema schimbărilor fără precedent din anii ‘90, evocând atmosfera și dinamica acelor vremuri. Prin lucrările unor artiști din România, Serbia și Ungaria, PERFORMING 89 a urmărit liniile de intersecţie ale realităţilor diverse din cele trei țări care au cunoscut euforia și rebeliunea, degradarea și transformarea, războiul și demistificarea“, arată organizatorii.

Expoziția a reunit 21 de artiști și grupuri cu 32 de lucrări prezentate din cele trei țări. Realizate în medii diverse, lucrările au inclus: 12 instalații, cuprinzând aproximativ 150 de obiecte, 171 de fotografii, grafică pe hârtie și desen direct pe perete, 68 de minute de lucrări video, 139 minute de lucrări audio.

PERFORMING 89. Stări de deziluzie a fost deschisă publicului între 7 septembrie și 22 octombrie 2023 și a inclus lucrări semnate de: APSOLUTNO, Balázs Beöthy, Nikola Džafo, Miomir Grujić Fleka, FIA Art Group, Teodor Graur, Róza El-Hassan, Big Hope, Iosif Király, LED ART, LITTLE WARSAW, Dan Mihălţianu, Saša Marković Mikrob, Csaba Nemes, Vesna Pavlović, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Škart, subREAL, Újlak, Sorin Vreme.

PERFORMING 89. STĂRI DE DEZILUZIE face parte din Programul cultural naţional „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole