Timișoara: noua maternitate a Spitalului Județean ar putea fi terminată la finalul anului viitor

Noua maternitate a Spitalului Județean din Timișoara ar putea fi funcțională la finalul anului viitor.

Proiectul de 12 milioane de euro a fost început de Consiliul Județean în timpul mandatului șefului PSD al CJ Timiș, Călin Dobra.

Lucrările la Materniate se află în grafic, structura de rezistență este realizată până la plăcile peste etajul 3, placa de beton peste ultimul nivel a fost turnată pentru corpul A, iar la corpul B se lucrează în prezent la cofrare și armare pentru turnarea plăcii. Au fost realizate închiderile exterioare cu zidărie de BCA de la parter până la etajul 3, iar până la sfârșitul lunii noiembrie va fi finalizat și etajul tehnic. Instalațiile interioare sanitare, termice, ventilații și rețeaua de țevi pentru fluide medicale sunt finalizate în proporție de 90% pentru nivelul subsol, urmând ca pe timpul iernii lucrările să continue pe nivelurile superioare. Constructorul s-a angajat ca tâmplăria exterioară și instalarea pereților-cortină să fie finalizată în cursul lunii decembrie, pentru a facilita continuarea lucrărilor la instalații și finisaje interioare în sezonul rece“, arată administrația județeană.

Reamintim, noua maternitate este ridicată lângă Spitalul Județean și va prelua o parte din medicii și echipamentele de la maternitatea Bega.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole