Timișoara: incursiuni în gastronomia locală Culinaria Banatica – poveștile dimineților bănățene pe 29 octombrie și o călătorie în istoria gătitului la o cină pe 31 octombrie

Până la final de octombrie, Culinaria Banatica va derula o nouă  serie de evenimente, de la dejunuri și cine până la prânzuri delicioase, fiecare eveniment este conceput pentru a oferi o experiență autentică a gusturilor și culturii culinare din Banat.

Dejunurile Culinaria Banatica – Poveștile dimineților bănățene, 29 octombrie

Duminică, 29 octombrie,  de la ora 10:00, la Restaurantul Nora, oamenii sunt invitati sa asculte povesti interesante despre diminetile de toamna din pusta banateana si sa deguste celebrele mezeluri din Banat alaturi de ouale gatite proaspat intr-o varietate de feluri“, arată organizatorii.

Cinele Culinaria Banatica (3) – O calatorie in istoria gatitului, 31 octombrie

A treia editie a Cinelor Culinaria Banatica vine de data aceasta, marti, 31 octombrie, de la ora 19:00,  cu o incursiune in istoria gustului la unul dintre locurile celebre din Timisoara. Se vor explora povestea si secretele care au transformat Restaurantul Nora intr-un loc iubit de timisoreni“, mai arată sursa citată.

Evenimentele organizate in cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unica de a explora si a savura gastronomia autentica a regiunii Banatului.

Proiectul cultural Culinaria Banatica se adreseaza unui public divers cu o pasiune comuna pentru preparatele culinare, cu un interes deosebit pentru cultura locala si istoria gastronomica si o sete de cunoastere care cuprinde domenii culturale si istorice mai largi. Initiativa este destinata atat locuitorilor din intreaga regiune a Banatului si din zonele invecinate, precum si persoane cu interese culturale si gastronomice din intreaga tara si din intreaga lume.

Evenimentul face parte din Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole