Timișoara: două persoane bănuite de trafic de droguri arestate – vindeau ecstasy, canabis, 4-CMC și cocaină

La data de 14 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, aceștia ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, către consumatori din județul Timiș. Au fost puse în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate aproximativ 20 de grame de cocaină, 20 de grame de 4-CMC, comprimate ecstasy (droguri de mare risc), canabis (drog de risc), toate porționate și ambalate în scopul comercializării,  seturi de plicuri tip zip-lock noi, grindere, cântare electronice de precizie, înscrisuri și sume de bani. La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara  au dispus reținerea acestora, pentru 24 de ore“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Timiș.

Astăzi, 15 februarie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunere de  arestare preventivă a persoanelor cercetate, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi ,,Glad Voievod” Timişoara.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole