Timișoara: culoar special și prioritate la semafor pentru autobuzele care circulă pe Take Ionescu – mijloacele de transport vor pleca de la semafor înaintea celorlalte mașini

Primăria Timișoara va înființa un culoar special pentru autobuzele care circulă pe bulevardul Take Ionescu.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău.

Acesta a precizat că mijloacele de transport în comun vor avea și prioritate la semafor.

Culoar special și prioritate la semafor pentru autobuzele care circulă pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Timișoara – Take Ionescu. Autobuzele de pe nouă linii nu vor mai rămâne prinse în coloanele de mașini, aproximativ 8.000 de pasageri își vor scurta durata călătoriei, iar autoturismele vor circula tot pe două benzi pe sens. Acum, mașinile și mijloacele de transport în comun se înghesuie pe aceleași benzi, iar la orele de vârf, autobuzele reușesc să treacă de intersecții abia după două-trei reprize de roșu la semafor. Vom înființa aceste benzi speciale de preselecție și vom avea semafoare cu prioritate, ceea ce înseamnă că autobuzele vor ocoli coloana și vor pleca de la semafor cu câteva secunde înaintea mașinilor, care își vor păstra cele două benzi. Avem avizul Comisiei de Circulație și îl așteptăm pe cel de la Poliția Rutieră, după care vom începe amenajarea, în această toamnă“, a declarat Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara analizează și alte zone în care se pot face astfel de intervenții.

Vrem ca mașinile să își păstreze benzile, iar autobuzele să nu mai rămână blocate în coloane. Avem deja în lucru proiectul Magistrala Verde, cu benzi dedicate transportului în comun pe Calea Șagului“, a mai spus viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole