CJ Timiș a cheltuit peste 100.000 de lei pentru o parcare în care se pot depozita 12 biciclete

Consiliul Judeţean Timiş a cheltuit peste 100.000 de lei pentru o parcare de biciclete, care amplasată lângă clădirea CJ Timiș.

Achiziția a fost făcută în luna ianuarie, iar acum a avut loc inaugurarea, potrivit vicepreședintelui USR al CJ Timiș, Cristian Moș.

“În parcarea de la Consiliul Judeţean Timiş iepurașul a venit puțin mai devreme. De acum puteți să veniți cu bicicleta la CJT pentru că aveți unde s-o parcați în condiții excelente și în maximă siguranță. Inaugurăm prima parcare de biciclete ca-n Olanda, din Timișoara. Sunt încântat că pașii pe care i-am făcut în ultimele luni, pentru a contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de calitate pentru transportul alternativ din județ, încep să se vadă. Strategia #VeloTimiș nu este doar despre piste de biciclete, ci despre încurajarea timișenilor să aleagă cât pot de des transportul nepoluant. Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timișeni nu aleg să folosească bicicleta pentru drumurile zilnice – am ascultat această nevoie și am venit cu o primă soluție. Planul este ca astfel de parcări moderne să fie amplasate în cât mai multe locuri unde este nevoie de ele. 2 locuri de parcare pentru 🚗 = 20 de locuri de parcare pentru 🚲. În parcarea Consiliului Județean Timiș a fost amplasată cea mai modernă parcare de biciclete din Timișoara. Dotată cu cea mai recentă generație de sisteme de parcare pentru biciclete pe două niveluri, aici li se permite utilizatorilor să depoziteze bicicletele una deasupra celeilalte, dublând astfel capacitatea de depozitare. Tot aici bicicliștii pot să-și umfle roțile de la bicicletă folosind sistemul Velopump Air pus la dispoziție. Iar posesorii de biciclete și trotinete electrice își pot încărca  gratuit vehiculele. Astfel de parcări de biciclete sunt folosite în orașe ca: Amsterdam, Barcelona, Rotterdam și Salzburg.  Parcarea de biciclete de la Consiliul Județean este deschisă pentru toți bicicliștii, iar în perioada următoare o să colectăm informații legate de cum putem să îmbunătățim sistemul astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor comunității, precizează vicepreședintele USR al CJ Timiș“, Cristian Moș.

Potrivit datelor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, CJ Timiș a plătit pentru parcarea de biciclete peste 100.000 de lei, în trei tranșe, așa cum puteți vedea în imaginea de la finalul articolului.

Achiziția a cuprins: o parcare securizată pentru biciclete, cu suprafața de 20 de mp pentru un număr de 12 biciclete, care a costat 78.585 de lei; un sistem CapaCity de parcare cu 12 locuri care asigură parcarea supraetajată, care a costat 12.925 de lei; și o stație service destinată bicicliștilor care este dotată cu un set de chei și șurubelnițe necesare reglărilor bicicletelor precum și cu o pompă de aer manuală, care a costat 10.908 de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole