Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, sare la gâtul viceprimarului PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără: infrastructura sportivă, un dezastru

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, recunoscut de multe ori mai degrabă ca “soțul Simonei Amânar“ sau “băiatul lui tata“, ajuns în conducerea primăriei printr-o conjunctură, fiind impus de “băieții de sate“ din PNL Timiș, conduși de Alin Nica și Dănuț Groza, a rămas anul trecut din cauza “competenței“ dovedită fără majoritatea atribuțiilor la nivelul municipalității.

Totuși, Cosmin Tabără a mai rămas în Primăria Timișoara să gestioneze de formă Poliția Locală sau bazele sportive.

Activitatea sa nu pare a fi mulțumitoare pentru consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, cunoscută și sub porecla de “spaima garajelor“, datorită implicării sale în această zonă.

Așa se face că Roxana Iliescu a sărit astăzi la gâtul și nu de gâtul viceprimarului PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, deoarece spune domnia sa infrastructura sportivă a Timișoarei este un dezastru.

Consilierul local Pro România face însă o confuzie, fiind probabil și greu să mai țină evidența actelor administrative aflate în vioare în Primăria Timișoara sau pentru un capital politic suplimentar.  

Roxana Iliescu dă vina și pe primarul Dominic Fritz care i-a delegat gestionarea bazelor sportive viceprimarului PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără.

Iată că au trecut mai bine de doi ani de la iluziile vândute în campania electorală de către primarul Fritz și specialiștii lui pe tema infrastructurii sportive, iar realitatea nu denotă altceva decât discrepanța majoră între ceea ce au promis și ceea ce au și reușit să livreze între timp! Dincolo de declarațiile pompoase făcute cu diferite ocazii, dacă te uiți pe celebrul manifest “Revoluția bunei guvernări” versus realitate, te bufnește râsul, sau plânsul, depinde de dispoziția pe care o ai!“, a scris Roxana Iliescu, pe Facebook.

Consilierul local Pro România face însă o analiză extrem de aspră a stadiului diverselor proiecte din domeniul sportiv gestionate de viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, poate și din cauza faptului că în mediul politic se discută tot mai aprins de schimbarea viceprimarului Cosmin Tabără, chiar cu consilierul local Roxana Iliescu, care ar putea ajunge viceprimar cu susținerea PSD.

În Calea Lipovei vedem oportună crearea unui parc cu teren de sport inclus, pe un teren aflat în proprietatea Primăriei.” Până la crearea acestui parc, aveam însă deja un proiect demarat de fosta administrație, “Baza sportivă din Calea Lipovei”, de altfel primul complex sportiv de cartier care presupunea un bazin de înot  acoperit, unul în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncțional și alte amenajări interioare/exterioare. Situația acestui proiect pe scurt: primarul Fritz semnează încă din decembrie 2020 contractul de execuție lucrări cu societatea desemnată în urma licitației, însă ulterior municipalitatea nu mai trimite Ordinul de începere al lucrărilor (care trebuia transmis în 10 zile de la semnarea contractului). Blocaj total ce a avut drept urmare o acțiune în instanță depusă de câștigătorii licitației împotriva municipalității. ”Vom reabilita terenurile de sport deja existente, cum este cel din Parcul Poporului.”Privitor la reabilitarea terenurilor de sport din Parcul Poporului, conform informațiilor pe care le-am primit, acestea nu sunt nici măcar intabulate ca fiind terenuri de sport, darămite să fi fost reabilitate. Nici de atât nu au fost în stare. ”Vom identifica un spațiu potrivit și vom investi în amenajare unui skatepark demn de perseverența și pasiunea celor care practică sportul cu role.”- ZERO proiect in acest sens. ”Vom reabilita Baza Uszoda, momentan aflată într-un stadiu avansat de degradare și închisă publicului din 2013, deși ea se află în proprietatea Primăriei încă din 2016. Vom reface bazinul de înot, alături de care vom construi terenuri de baschet, dotate la toate standardele de calitate necesare practicării sportului de masă.”. Referitor la această bază sportiva, de la declarațiile de mai sus făcute în campanie, în primăvara anului 2021 primarul Fritz se lăuda că va redeschide baza încă din acea vară, cu intenția de transformare a bazei într-un centru sportiv și cultural… Baza nu a fost redeschisă, însă după încă un an de zile, în vara anului 2022,  primarul ne-a anunțat triumfalist că a scos ceva gunoi de pe amplasament“, instruiește Roxana Iliescu proiectele sportive.

Consilierul local Pro România se referă în “rechizitorul“ său și la baza sportiva Costică Rădulescu, despre care chiar recent viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, declarat că este blocată, nu din incompetența sa, ci din cea a constructorului, așa cum puteți citi AICI.

Cu privire la baza sportiva Costică Radulescu, proiect finanțat de CNI, supervizat îndeaproape de conducerea Primăriei, după cum bine știți, lucrările sunt blocate și mare lucru dacă nu se va ajunge la rezilierea contractului cu constructorul care ar fi trebuit să realizeze aici un teren de sport standard, nocturnă și tribune pentru 500 spectatori, precum și un teren mai mic pentru minifotbal, baschet sau handbal“, mai arată Roxana Iliescu.

Alte proiecte, practic abandonate

Despre terenul de sport aflat în paragină de pe str. Ciocârliei colț cu Mircea cel Bătrân, pe care primarul Fritz s-a și filmat organizând o adevărată regie cu copii frumos echipați jucând fotbal, promițând că-l va transforma într-un teren de sport civilizat, dezastru total, nu au facut nimic… ba da, ma scuzați, au reușit să pună la pământ câțiva metri de gard din beton, care risca să cadă în orice moment pe copiii care vin încă să se joace pe acest teren. Și în prezent, pe teren se mai află o tribună dărăpănată, care riscă să se prăbușească în orice moment. Până la momentul actual nu au fost în stare să obțină nici măcar o amărâta de autorizație de demolare, cu atât mai puțin să inițieze un proiect nou pentru această locație. Referitor la Stadionul Lego, după cum bine știți, administrația Fritz a organizat două licitații eșuate, din cauza încăpățânării de nu majora prețul investiției în contextul majorării tuturor prețurilor materialelor de construcții de anul trecut… Într-un final le-au actualizat, iar la momentul actual, deși 31 octombrie a fost data limită pentru depunerea ofertelor la cea de-a treia licitație organizată, nici până la acest moment nu este finalizată analiza ofertelor și desemnat un câștigător. Cam asta este situatia în linii mari privitoare la infrastructura sportivă a orașului. Serviciul Baze Sportive și infrastructură sportivă este structura din Primărie care ar trebui să se îngrijească de acest domeniu. Dumnezeu știe în baza carei organigrame funcționează aceasta structură, cert este că e în subordinea viceprimarului Tabără, căruia Fritz & comp i-au dat echipă de specialiști să facă treabă: vreo 4, 5 angajați, personal contractual necalificat  pentru întreținerea bazelor, doi funcționari publici pe picior de transfer la Patrimoniu încă de când au ajuns în structura asta acum vreo 3 luni și un domn scafandru sau salvamar (nu știu exact), nu funcționar public, ci tot personal contractual. Suntem pe drumul cel bun!“, conchide Roxana Iliescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole