Cei mai vaccinați români – locuitorii din Dumbrăvița – nu au scăpat de inundații. Reacția primarului

Locuitorii din Dumbrăvița nu au scăpat nici de această dată de efectele ploilor și s-au trezit cu apele în curți.

Deși este deja ceva banal, mulți s-au revoltat, probabil fiind la prima experiență când au fost nevoiți să-și ia cizmele de gumă în picioare pentru a urca în mașinile inutil de scumpe, de zeci de mii de euro, și au postat imaginile în mediul online.

Primarul USR îi liniștește pe locuitori și promite că episodul cu noroaiele nu se va întâmpla la nesfârșit, dar se va mai întâmpla. Horia Bugarin își asigură consătenii că “navighează” până la primărie în căutarea de soluții.

“Problema apelor pluviale este una sistemică. Străzile deja asfaltate au, in cel mai bun caz, o rezolvare punctuală, indiferent de soluția tehnică aleasă, pentru preluarea apelor. La o ploaie torențială nicio variantă, nici măcar pământul nu reușește să absoarbă pe loc toată apa. La fiecare astfel de ploaie suntem pe străzi pentru evaluarea situației și găsirea unor soluții rapide in cele mai problematice zone. Avem deja în faza de licitație pentru execuție un proiect de reparare a 35 de străzi, cu gestiunea apelor pluviale, proiect care va rezolva câteva dintre aceste probleme. In paralel purtam discuții cu specialiști în domeniu pentru elaborarea unei strategii de preluare, dirijare și gestionare a apelor pluviale pentru toată localitatea, iar împreună cu colegii din departamentul de Proiecte și consultanți externi vom căuta soluție de finanțare externă, costurile unui astfel de proiect neputând fi acoperite din bugetul local“, a spus, ieri, primarul Horia Bugarin.

Într-un articol din 15 noiembrie, Buletin de Timișoara arăta că în Dumbrăvița este cel mai mare procent de oameni vaccinați din țară, de 60,48%.

Se vede treaba că progresismul, europenismul, casele de sute de mii de euro sau vaccinarea sunt inutile dacă nu ai cizme de cauciuc, încă o dovadă că de la modernism la feudalism nu e decât un pas și acela plin de noroi.

FOTO. Timișoara: Piața Victoriei va fi transformată de arhitecții Radu Golumba și Șerban Sturdza – concursul internațional de soluții a fost câștigat de Studio Arca și Prodid SRL care vor primi 1.5 milioane de euro pentru proiectare

Luni, au fost anunțați câștigătorii Concursului Internațional de Soluții Piața Victoriei, lansat de Primăria Municipiului Timișoara, la 11 iulie 2023. Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR)…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole