Dominic Fritz, vizitat la birou de zeci de elevi: vocea lor poate și trebuie să fie auzită – nu au dreptul să voteze, dar contează

Primarul Dominic Fritz a primit o vizită neașteptată la birou. Este vorba despre zeci de elevi de la două școli timișorene.

Ei sunt viitorii votanți, cetățeni implicați, poate chiar politicieni, cei care vor avea curajul și inteligența să miște lucrurile. Dar pentru asta trebuie să fie luați în serios și ascultați. M-am întâlnit azi aproape 2 ore cu tineri din școli timișorene, de la Liceul Ana Aslan și Școala Generală 24. Ei participă la proiectul ”Cetățeanul” implementat de Institutul Intercultural din Timișoara. Elevii au venit cu propuneri, idei și întrebări despre cum să avem un oraș mai curat: mai multe amenzi, implicarea școlilor în colectarea selectivă a deșeurilor, hotărâri de consiliu local mai eficiente“, a spus Dominic Fritz.

Nu au dreptul să voteze, dar contează

Avem nevoie de tineri care să împingă ideile și proiectele în care cred, pentru a îmbunătăți orașele și comunitățile lor, tineri cu mult curaj. Așa cum sunt tinerii Timișoarei.  Avem în oraș peste 40.000 de elevi care nu au dreptul să voteze, dar care contează. Vocea lor poate și trebuie fi auzită. Eu voi rămâne un partener constant pentru proiecte de educație civică și îi aștept pe elevii implicați, la noi discuții, la primărie“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole