Dominic Fritz, acuză voalat anumite instituții ale statului: Protecția Consumatorilor a amendat Primăria pentru un gard căzut în 2016

Primarul Timișoarei acuză voalat anumite instituții ale statului că au descoperit brusc că în Timișoara sunt lucruri care au rămas neamendate.

Deși nu o spune direct, Dominic Fritz prezintă ultimele două cazuri în care municipalitatea a fost amendată pentru nereguli de acum mai mulți ani.

“În 2016, acum exact 6 ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea că este etern și am bugetat un proiect de reparații majore ale Parcului Copiilor. Azi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timișoara pentru gardul căzut în 2016. Inspectorii CJPC au mai descoperit, tot astăzi, că pe un panou din Parcul Carmen Sylva lipsește un număr de autorizație. Panoul a fost instalat la finalizarea lucrărilor de reamenajare a acestui parc, undeva prin 2009-2010, și a rămas neamendat. Până azi. Am remediat problema încă din timpul controlului. Vă amintesc că Primăria a mai luat o amendă acum câteva săptămâni pentru lipsa registrului spațiilor verzi, registru care a devenit o obligație legală din 2007. Prima amenda a venit acum, în 2022. Chiar și fără amendă lucrasem deja în ultimele luni la caietul de sarcini și îl vom scoate la licitație în curând. Trăim într-o țară în care de multe ori contează mai mult să te acoperi în hârtii decât să rezolvi o problemă. Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă. Avem o listă uriașă de probleme pasate în ultimii 30 de ani. Am candidat la Primărie pentru că sunt deranjat de ele. E bine dacă și alții sunt de acord că lucrurile trebuie schimbate. Le vom rezolva pe rând“, a declarat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole