Ajutor pentru îngrijirea bebelușilor. Primăria Timișoara acordă 2.000 de lei ca tichete sociale mamelor vulnerabile

Proaspetele mămici din categoriile vulnerabile primesc un ajutor considerabil. În cadrul unui proiect european, la Timișoara se distribuie tichete sociale electronice în valoare de 2.000 lei. Tichetele electronice sunt pentru produse de îngrijire a nou-născuților.

„Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara identifică cazurile mamelor aflate în situațiile cele mai defavorizate, care au născut în a doua parte a anului 2022 și bebelușii încă nu au împlinit 3 luni, lipsite de resurse financiare necesare pentru îngrijirea copilului”, transmite Primăria Timișoara.

Categoriile eligibile pentru acest ajutor de care pot beneficia la cerere: Mamele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001; Mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 2777/2010; Mamele cu dizabilități, încadrate în grad de handicap, dar nu mai târziu de 3 lui de la nașterea copilului; Mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestic, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială de DAS MT; Mame care nu dețin acte de identitate și care, din acest motif, nu pot beneficia de drepturi civile; Mamele minore; Mamele (cetățeni străini sau apatrizi) care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Tichetele sociale în valoare de 2.000 lei se acordă o singură dată în format electronic.

Mai multe informații despre acest program se găsesc pe site-ul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole