Primăria Timișoara caută proiectant pentru magistrala verde Calea Șagului. Viceprimarul USR, Ruben Lațcău: costă 1,5 milioane de lei

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, anunță că municipalitatea e relansat licitația pentru proiectul de magistrală verde Calea Șagului, care vizează remodelarea uneia dintre arterele principale ale municipiului Timișoara.

“Contrar mesajelor care s-au vehiculat în spațiul public, ceea ce am cerut ca administrație a fost să avem cel puțin două variante reale pentru documentație. Proiectele de investiții publice au o etapă de documentație (SF/DALI) în care proiectantul câștigător trebuie să ofere minimum două soluții tehnice. Cel mai adesea ne trezim cu o singură soluție reală și o altă variantă de umplutură. Cu acest proiect vrem să prezentăm consiliului local două variante care să fie diferite și nu doar de umplutură: una fără bandă dedicată și o variantă cu o bandă dedicată pentru transportul public“, spune Ruben Lațcău.

Magistrala Verde se întinde de la Piața Mocioni până aproape de Shopping City

“Calea Șagului e principala radială care leagă Timișoara de sudul județului și de Serbia. Ea are un volum de trafic mediu pe zi de 20.000 de vehicule. Pentru o comparație, Centura de Nord are 22.000, DN6 (Recaș – Timișoara) are 15.000 și autostrada A1, pe sectorul adiacent Timișoarei, are încă aprox. 15.000 de vehicule pe zi. Chiar dacă noi numărăm vehiculele, mobilitatea este despre oameni și decizia de design pe care vrem să o luăm este următoarea: cum ar fi mai bine să se deplaseze zecile de mii de cetățeni care circulă pe această arteră? Cu mașina? Cu autobuzul? Odată ce avem două variante reale vom putea lua o decizie. Magistrala Verde se întinde de la Piața Mocioni până aproape de Shopping City și va deveni unul din cele mai mari proiecte de infrastructură din oraș. Aceasta include elemente de mobilitate pietonală, velo, cu transportul public și cu autovehicule. Printre cerințele pe care le-am inclus se numără locații mai multe pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice, aliniamente de copaci autohtoni cu costuri rezonabile de întreținere și punerea în valoare a patrimoniului arhitectural. Ne dorim prin acest proiect să construim un spațiu public de calitate, care să schimbe în bine viața celor care locuiesc în Calea Șagului“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Termenul de depunere al ofertelor este 23 mai.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole