S-a deschis circulația pe un sector nou al Inelului IV. Primarul Dominic Fritz: Reducem astfel traficul, poluarea și asigurăm conectivitate

Primarul Dominic Fritz a dispus, astăzi, deschiderea circulației pe str. Măcin – Constructorilor, cu racord la strada Demetriade, un proiect blocat de peste 5 ani și reluat anul trecut. Acest sector de drum este parte a inelului IV și leagă Calea Sever Bocu de Muzeul Satului Bănățean, fiind o  legătură complet nouă între nordul și nord-estul orașului.

Drumul cu o lungime de 2,23 km are două benzi, câte una pe sens, piste de biciclete, la nivel separat cu trotuarul și trotuar pe secțiunea rezidențială. Există, de asemenea, un gard separator pentru Pădurea Verde. Zona a fost asanată și au fost desființate depozitele clandestine de deșeuri. Pentru prima dată, accesul pietonilor este posibil în zonă, în condiții de siguranță.

„Inelul 4 reprezintă una dintre marile provocări, dar și una dintre marile oportunități pentru mobilitatea timișoreană și interconectarea periurbanului. Închiderea Inelului 4 Nord va rezolva o parte a traficului care vine din Dumbrăvița și aglomerația de pe Sever Bocu. Alt tronson pe care l-am dat în folosință este extinderea la patru benzi a străzii Grigore Alexandrescu, șantier care a stat, de asemenea, blocat din cauza greșelilor de proiectare. Acolo am aplicat și penalități de 1,5 milioane de lei constructorului. Lucrăm și la documentația pentru completarea Inelului 4 Nord, legătura dintre Sever Bocu și Grigore Alexandrescu, prin strada Armoniei și la documentația pentru Inelul 4 Est, care va lega Pădurea Verde de Calea Buziașului, la sensul giratoriu de la AEM. Scoaterea traficului greu din oraș sau mutarea lui pe acest inel este unul dintre obiectivele noastre pe următorii ani. Reducem astfel traficul, poluarea și asigurăm conectivitate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea contractului de execuție este de 7,59 milioane de lei (TVA inclus). Lucrarea a fost executată de compania municipală SDM.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole