Scandal la Șag. Locuitorii nemulțumiți că după asfaltare o stradă arată ca o pistă de biciclete

Locuitorii comunei Șag au umplut rețelele sociale cu imagini în care arată că o stradă proaspăt asfaltată are dimensiunea unei piste de biciclete.

Dintr-un panou de șantier reiese că primăria a făcut lucrările într-un proiect de reabilitare și modernizare a mai multor străzi, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.  Valoare proiectului se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Locuitorii spun însă că drumul ar trebui folosit ca unul cu două benzi pe sens, în condițiile în care are lățimea unei piste de biciclete.

“Ptr aplaudacii care sunt încântați de noua „pistă de biciclete”, care se foloseste pe 2 benzi auto,  vă arăt in ce consta nemulțumirea celor care locuiesc pe strada „vedetă.” Marginile  șoselei sunt completate de un pietriș  ascuțit, si au înălțime.  Locatarii nu sunt doar in „tranzit” pe acest drum. Roșu Flavius,  fiind un campion la stiri, te asteptam la poze, si bineinteles  asteptam si reclamele tale la faimoasele gazete. Să nu apari numai cu cărămizi, clădiri în construcție, trotuare degradate”, scrie Florina Botea.

Un alt cetățean este ironic la adresa „pistei de biciclete”.

“Cele mai frumoase piste de biciclete din județ! Cred ca au sens unic dar au furat indicatorul”, scrie Cristinasi Alexandru Hubert.

Primarul Flavius Roșu se apără și spune că drumurile vor și lărgite când situația juridică a terenurilor va permite.

“Asfaltarea celor peste 7 km de străzi din Zona Mănăstirii include si 2 tronsoane de lățime mai mica (2,75 m asfalt + 0,5 m acostament) strada LIII si XLVIII. Prima are aceasta dimensiune din pricina faptului ca PUZ-ul , conține doar o parte a drumului, asa cum e si stipulat de lege, cealaltă jumătate fiind inclusa in alt PUZ, aflat acum in lucru. In final, vom asfalta si cealaltă parte care acum este teren agricol, dupa finalizarea PUZ si cedarea parții de drum aferente către Primărie. In cazul celeilalte străzi, nu s-a putut asfalta deoarece jumătate din drum este sub sechestru ANAF, proprietarul PUZ neputându-l  ceda Primăriei. La finalul rezolvării situației juridice, odată cu cedarea lui către Primărie, vom rezolva si aceasta parte de strada. Cele doua străzi la care fac referire mai sus sunt parte din proiectul de asfaltare al Zonei Mănăstire, asa cum a fost el votat in unanimitate de către vechiul Consiliu Local. Am decis atunci împreună ca nu putem nedreptatii cetățenii care locuiesc pe aceste doua străzi, având in vedere situațiile respective. Azi unii dintre ei, foști sau inca actuali consilieri se arata mirați, uitând ce au votat. De asemenea vom demara procedura de expropriere pe direcția străzii XXIV, in vederea unui proiect de realizare a unei piste de biciclete/ trotuar de-a lungul acestui tronson, pe toata lungimea acestuia. Continuam  asfaltarea străzilor din Zona Mănăstirii in etape, asa cum m-am angajat,  cu sume din bugetul local, straduindu-ne sa oferim cetățenilor condiții tot mai bune de locuit”, este răspunsul primarul Flavius Roșu la nemulțumirea cetățenilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole