Timișoara: compania Continental oferă pregătire pentru 36 de elevi în sistem dual – la fabrica de anvelope, 25 de elevi sunt în practică

Continental, companie tehnologică, continuă să susțină dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual, la nivel național, în comunitățile în care își desfășoară activitatea și este un partener strategic în asigurarea stagiilor de pregătire ale tinerilor.

Compania este, încă din 2012, unul dintre inițiatorii reintroducerii educației profesionale în sistemul de învățământ.

În perioada 3-7 iulie are loc înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional dual, iar etapa a II-a de admitere are loc în perioada 25-27 iulie 2023.

Elevii au oportunitatea de a își desfășura modulele de practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a), în cadrul Continental, atât în centrele de cercetare și dezvoltare și în cele de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Technical Training Centers – laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea viitoarei forțe de muncă (operatori și tehnicieni).

La finalizarea studiilor, în baza performanței, aceștia au șansa să se angajeze în cadrul companiei pe poziții de operator sau tehnician, iar ulterior chiar să-și continue studiile și să acceseze la un moment dat un job de inginer.

Mai multe locuri de practică la Timișoara

În acest an, la Continental Automotive Timisoara 36 de elevi de la specializările electromecanic, electrician aparate și echipamente electrice și operator CNC sunt mentorați în cadrul companiei.
Beneficiile programului Continental pentru elevii care urmează școala profesională și urmează stagiile de pregătire aici sunt numeroase: bursa lunară, masa gratuită la cantina companiei în timpul practicii, echipamente de lucru și prioritate la angajare.

La fabrica de anvelope, 25 de elevi sunt în practică în acest an, iar pentru următorul an școlar a fost mărit numărul de viitori electricieni pregătiți în unitatea de producție și, în plus, o întreagă clasă de mecanici este așteptată la stagiile de practică. Specializările în cadrul fabricii sunt: electrician aparate și echipamente electrice / mecanic echipamente hidraulice și pneumatice. Beneficiile oferite sunt la fel ca și în cazul fabricii de componente electronice.

Noi suntem aici ca să îi învățăm cum să manipuleze echipementele pe care le folosim în companie, ce înseamnă să lucrezi într-o echipă internațională și cum să îndeplinești la timp diverse cerințe de care depinde buna finalizare a unui proiect. Elevii nu învață numai o meserie, ci sunt ajutați să înțeleagă cum funcționează întreaga companie, cât de important este rolul lor și cum influențează crearea viitorului auto. Chiar pot spune: <<Uite, la mașina aceea am lucrat și eu o perioadă>>”, a spus Robert Izmendi, mentor în cadrul sediului automotive al Continental în Timișoara.

Așadar, pentru următorul an școlar, în orașul de pe malurile Begăi sunt zeci noi locuri de practică disponibile în cele două locații Continental.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole