Timiș: Un bărbat de 62 de ani a fost prins de polițiști cu o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat

În data de 8 decembrie., în intervalul orar 14:00 – 22:00, polițiștii municipiului Lugoj și cei din cadrul celor 3 secții rurale au desfășurat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au controlat 213 autovehicule și au efectuat 213 testări cu aparatul alcooltest.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.225 de lei, fiind reținute 10 permise de conducere, pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune la regimul circulației rutiere, respectiv “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.

Exemplu:

La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 19:10, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au depistat, în localitate Dragoiești din județul Timiș, un bărbat, în vârstă de 62 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole