Razie în zona a două festivaluri. Nu au lipsit șoferii beți și drogați

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, împreună cu jandarmi si lucrători din cadrul Poliției Locale Timișoara au acționat, noaptea trecută, în zona festivalurilor DubCamp România 2022 și Eco-Friendly Experience pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind executate măsuri specifice în vederea prevenirii activităților infracționale, precum și creșterii vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

Polițiștii au controlat 82 de autovehicule și au legitimat 121 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 21 de testări cu aparatul etilotest și nouă testări cu aparatul Drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 4.940 de lei și au fost constatate patru infracțiuni, una pentru “conducere sub influența alcoolului”, una pentru “conducere sub influența substanțelor psihoactive” și două pentru „deținerea de substanțe interzise”.

Totodată, au fost reținute două permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Azi noapte, în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara-Biroul Centru Universitar au oprit în trafic în Sânmihaiu Român, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la canabis, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive” și “conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată ”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole